Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 01 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 experți din șase state participă la masa rotundă internațională „De la cyber la fake. Limbajele hibride ale puterii la Marea Neagră”

ro

27 Jun, 2020 00:00 1285 Marime text

Luni, 29 iunie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța organizează, în parteneriat cu Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană / ICDE, filiala București, România (președinte prof. univ. dr. Radu Carp) și Institutul pentru Politică Mondială, Kiev, Ucraina (director Evghen Mahda),
masa rotundă internațională „De la cyber la fake. Limbajele hibride ale puterii la Marea Neagră”, care va avea loc în regim online (în sistemul Zoom).


La dezbaterile mesei rotunde participă 16 experți din șase state (Belarus, Georgia, Republica Moldova, România, Turcia, Ucraina). Conceptul și programul acestei mese rotunde pot fi consultate în secțiunea Documente).


Masa rotundă internațională de mai sus reprezintă primul eveniment internațional organizat de Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța în 2020 și primul desfășurat în regim online (Zoom) de către Asociație. Tema propusă este deosebit de actuală pentru mediile analitice și deopotrivă pentru factorii de decizie din țările regiunii extinse a Mării Negre. Organizarea acestui eveniment de către un think-tank din Constanța, Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House (care a câștigat deja o notorietate considerabilă în mediile de analiză politică din țările regiunii extinse a Mării Negre), confirmă totodată existența unei resurse umane locale de calitate în domeniul reflecției geopolitice, care poate multiplica și consolida capacitatea de exprimare geopolitică a potențialului orașului Constanța și a regiunii Dobrogea.


Înființată în 2017, Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța a derulat deja cinci evenimente internaționale de impact organizate în mod autonom, precum și numeroase alte activități internaționale organizate în comun cu parteneri internaționali sau interni. În momentul de față se află sub tipar volumul „Captivi la Pontul hibrid” (autor Dorin Popescu), care va fi publicat sub egida Asociației.


Citește și:

La inițiativa Asociației „Casa Mării Negre”, dar și pentru că le pasă Reprezentanți ai comunității civice constănțene au inventariat prioritățile culturale ale urbei
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii