Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:37 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublă lansare de carte a doi dobrogeni cunoscuți Iubitorii de poezie sunt așteptați la Biblioteca „Ioan N. Roman” Constanța

ro

21 Jul, 2021 16:33 1706 Marime text

 
  • Autorii dobrogeni Mircea Lungu și Sorin Roșca își vor lansa pe data de 22 iulie 2021, ora 18:00, în Aula Bibliotecii „Ioan N. Roman“ noile volume de poezii.
Iubitorii de poezie sunt așteptați la Biblioteca „Ioan N. Roman“ din Constanța pentru o dublă lansare de carte: Mircea Lungu prezintă volumul „C-am stat sub vânt“, iar Sorin Roșca „Epistole din Pont“.   

Mircea Lungu este un poet reflexiv, conjugând meditația cu o firească tristețe cu care se încarcă orice privire atentă la vremelnicia ființelor și lucrurilor. Poezia sa are de-a face cu acea depărtare pe care o dă perspectiva într-un tablou, o așezare cu privirea țintuită spre orizont, acela către care se îndreaptă necontenit orice marinar fără să-l atingă niciodată.

Sorin Roșca, în schimb, este un poet solar, cu un verb incisiv, în care răzbate uneori tăișul ironiei și o colocvialitate care face poezia vorbăreață și certăreață pe alocuri. Poezia sa revendică ceva din moștenirea poeților goliarzi care celebrau bucuria vieții și a vorbei de duh departe de morala filistinilor și academiștilor.

Angelo Mitchievici și Ovidiu Dunăreanu vor prezenta cărțile, iar cunoscutul actor dobrogean Ionuț Dulgheriu va recita câteva poeme, la alegerea lui, din cărțile celor doi autori.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul lunii iulie în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Lansarea se încheie cu o sesiune de autografe, iar autorii vor intra în dialog cu cititorii lor.

Citește și:

Lansare de carte, pe plaja Neversea Beach


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii