Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două teatre din București vin la Constanța, în cadrul SEAS. Spectacolele propuse

ro

19 Aug, 2023 16:23 1005 Marime text
  • Publicul este așteptat astăzi, de la ora 21:00, în Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța la spectacolul „Stop the Tempo” de Gianina Cărbunariu
  • Mâine, 20 august 2023, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, Teatrul Excelsior București aduce pe litoral spectacolul „Orașul nostru”


În acest weekend, la Constanța, au loc ultimele două spectacole din a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2023.


Publicul este așteptat astăzi, de la ora 21:00, în Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța la spectacolul „Stop the Tempo” de Gianina Cărbunariu.


„Stop the Tempo” este o producție a Teatrului Dramaturgilor Români București și are o durată de o oră și 10 minute.


Potrivit site-ului seas.ro, „Stop the Tempo” nu este recomandat copiilor sub 15 ani.


Conform teatruldramaturgilor.ro, premiera spectacolului a avut loc în data de 27 martie 2023.


După cum se arată pe seas.ro, Mara Oprea este regizorul „Stop the Tempo”. În echipa de producție se mai află: Gabi Albu – decor, Diana Nistor – costume, Adrian Piciorea – muzică, Adrian Piciorea – ilustrație muzicală, Ștefan Lupu – mișcare scenică.


Actorii din „Stop the Tempo” sunt: Mihaela Velicu, Silvana Mihai și Vlad Ionuț Popescu.


Sinopsis

„Un spectacol menit să ne ardă siguranțele, căci în beznă vedem cel mai bine cât de mult suntem în control, STOP THE TEMPO! spune povestea unor tineri aflați în goana nebună de a se simți vii, de a acționa tabloul de comandă al propriei existențe.
În anul în care se împlinesc două decenii de la prima montare a textului Gianinei Cărbunariu, una dintre cele mai cunoscute voci din dramaturgia românească contemporană, Teatrul Dramaturgilor Români invită publicul să (re)descopere STOP THE TEMPO!”.
 

Spectacolul de duminică

Mâine, 20 august 2023, în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, Teatrul Excelsior București aduce pe litoral spectacolul „Orașul nostru”.


Timp de două ore, spectatorii pot urmări evenimentul scenic adaptat după piesa lui Thornton Wilder.


„Orașul nostru” începe la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja.


Distribuția din „Orașul nostru” este compusă din: Iulia Samson, Bogdan Nechifor, Dan Pughineanu, Mihaela Trofimov, Doru Bem, Oana Predescu, Mihai Mitrea, Dana Marineci, Mircea Alexandru Băluță, Ana Udroiu, Radu Micu, Dan Clucinschi, Ovidiu Ușvat, Matei Arvunescu, Ion Bechet, Robert Radoveneanu, Alex Popa, Andreea Hristu, Dragoș Spahiu, Annemary Ziegler, Elena Ghimpețeanu.


În echipa de producție se regăsesc: Alexandru Dabija – regizor, Andrada Chiriac – costume, Ada Milea – muzică și Ana Cebotari – pregătore muzicală. Radu Lupan s-a ocupat de traducere.


Redăm mai jos descrierea spectacolului, așa cum reiese din declarația lui Alexandru Dabija:


„În unele culturi amazoniene – primitive, bineînțeles – când două persoane se întâlnesc, se salută cu formula: „- Ești viu ?” ... „- Da, sunt viu”, i se răspunde, lăsând să se înțeleagă că primul nu se va mira prea tare dacă i se va răspunde la salut printr-un: „- Nu, nu sunt viu...” (citat preluat din cartea Adelei Toplean, „Pragul și neantul”). Suntem onorați să prezentăm publicului un text american clasic și celebru cu oameni vii și morți.”


Citește și:

Constanța Șase spectacole în a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii