Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Un inedit spectacol-instalație, în premieră absolută

ro

22 Jan, 2022 00:00 2771 Marime text
 
 
  • Un eveniment inedit, găzduit de Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța
 
Spectacolul „#acedesiguranță” va avea premiera în această duminică, 23 ianuarie 2022, în incinta Bibliotecii Județene „I.N. Roman” Constanța.
 
Instituția condusă de Angelo Mitchievici s-a dovedit solidară cu Teatrul de Stat – aflat actualmente în situația precară de a nu avea un spațiu propriu – și i-a pus la dispoziție aula pentru reprezentații, în cadrul unui parteneriat cultural.
 
Evenimentul din acest weekend este un spectacol inedit, conceput să funcționeze pe două planuri: într-o sală, sub forma unei instalații performative, și online, pe rețeaua de socializare TikTok.
 
Povestea are în centru un grup de șapte liceeni, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care lansează #acedesiguranță, o mișcare ce urmărește să dea voce pe TikTok adolescenților și experiențelor lor. Reuniți pe platforma TikTok, cei șapte adolescenți abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi: anxietate, identitate, autocunoaștere, educație, relații, vulnerabilitate sau izolare.
 


Dată fiind natura spectacolului, care implică un număr mic de spectatori, sunt programate două reprezentații, prima la ora 17:00, a doua la ora 19:00.
 
Spectacolul-instalație, în regia lui Bobi Pricop, va fi jucat simultan de cele patru teatre coproducătoare, respectiv Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Nord Satu Mare.
 
Spectatorii vor fi împărțiți în grupuri mai mici, fiecare grup fiind condus în câte un spațiu unde un actor va ghida publicul într-o călătorie intensă spre această poveste ce se desfășoară în universul TikTok. La Teatrul de Stat Constanța, „ghidarea” spectatorilor va fi realizată de actorii Ecaterina Lupu, Florin Aioane, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cristiana Luca.
 
Dramaturgia este semnată Ionuț Sociu, scenografia îi aparține Oanei Micu, muzica și coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine și montaj este responsabil Iustin Șurpănelu.

 
Citește și:
Constanța culturală: Ileana Ploscaru felicită recunoașterea națională pentru Teatrul de Stat Constanța (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii