Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Bogdan Mihai Simion, cobzarul „tobă de carte”, va concerta la Constanța

ro

30 Apr, 2022 00:00 3834 Marime text
  • Bogdan Simion împreună cu Lăutarii de Mătase vin să ne încânte cu muzica lor pe 30 aprilie, la ZooM Beach
 
Evenimentul care are loc sâmbătă seara, se va desfășura „într-o atmosferă de poveste, cu mese întinse și barbeque area”, ne anunță organizatorii.
 
Iar talentul lui Bogdan Mihai Simion, artistul român care culege muzică tradițională și cântă cu pasiune la cobză, chiar reprezintă garanția unei seri speciale.
 
Considerat de către cunoscători drept o „enciclopedie ambulantă“, datorită cunoştinţelor vaste pe care le are despre muzică şi istoria ei, cel mai tânăr cobzar din România, Bogdan Mihai Simion și-a descoperit pasiunea pentru filonul tradițional cu ajutorul literaturii medievale.
 
Fascinat de lectură, sedus de barzi, de menestreli, „de purtătorii de muzici care umblau pe la castelele baronilor feudali şi care duceau poveşti cu ei“, Bogdan a căutat să reînvie, și în România, instrumente uitate, așa precum cobza.
Deși are o licență, un master și un doctorat în litere, pasiunea sa rămân cântecele lăutărești, cu care colindă prin țară, împreună cu taraful „Lăutarii de Mătase”.
Vor putea fi văzuți și ascultați în această seară, la ZooM Beach începând cu ora 20,00.
 
Citește și:
#Constanța culturală Spectacol de celebrare a Zilei naționale a Greciei, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii