Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zile libere pentru părinți! Care sunt noile condiții. Cine poate sta acasă și cine nu

ro

21 Mar, 2020 15:21 3547 Marime text

Părinţii pot solicita zile libere pentru a rămâne acasă cu copiii pe perioada în care grădiniţele şi şcolile sunt închise. Liberele se acordă însă doar după epuizarea tuturor opțiunilor prevăzute de legislație, potrivit România TV.
 
Sâmbătă a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea pentru aplicarea prevederilor Legii 19/2020 privind acordarea unei zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Aceştia pot solicita zile libere pentru a rămâne acasă cu copiii, pe toată perioada în care şcolile vor fi închise temporar. Vor fi plătiti de angajator cu 75% din salariul în plată şi nu mai mult de 75% din salariul mediu brut, urmând ca angajatorul să solicite Agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă decontarea sumelor.

Această facilitate se acordă doar după epuizarea celorlalte opţiuni, adică telemunca, munca la domiciliu, şi dacă niciunul dintre părinţi nu beneficiază de şomaj tehnic.

Nu pot beneficia de zilele libere persoanele aflate în concediu pentru îngrijirea copilului, precum și angajații ai căror soți/soții nu înregistrează venituri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii