Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi de doliu pentru Federația „Solidaritatea Sanitară” O eroină a luptei împotriva COVID-19, condusă pe ultimul drum

ro

26 May, 2020 10:32 2274 Marime text
Federația „Solidaritatea Sanitară” conduce azi pe ultimul drum o membră de sindicat, decedată în lupta împotriva COVD-19. Este vorba despre L. B., asistentă medicală la Secția de Boli Infecțioase din Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Avea 45 de ani și nu era cunoscută ca având alte afecțiuni. A fost infectată SARS-CoV-2 în timp ce îngrijea pacienți COVID-19. A decedat în data de 23.05.2020 în urma complicațiilor generate de această boală. L.B. este unul dintre (prea) mulții angajați din sănătate căzuți la datorie. 

Din nefericire, această tragedie este și un simbol al nerecunoștinței autorităților față de sacrificiul salariaților din sănătate. Decesul L. B. a fost reclasificat în mod eronat ca nefiind cauzat de SARS-CoV-2, lipsind astfel această eroină de recunoașterea legală a dăruirii ei. 

Este al doilea caz de acest fel. Alături de seria de false raportări oficiale privind numărul de salariați din sănătate infectați, aceste cazuri conturează imaginea unei încercări continue de ascundere a adevărului, practicată în mod sistematic de autorități. Federația „Solidaritatea Sanitară” invită toți salariații din sănătate să-și exprime omagiul față de această colegă căzută la datorie, păstrând un moment de reculegere astăzi, 26.05.2020, la ora 12:00!



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii