Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță Varianta Delta începe să devină dominantă în România

ro

06 Aug, 2021 19:31 1406 Marime text
  • Astăzi, 6 august, Președintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, se află în Vama Veche pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare, pe litoral. 
Acesta a declarat, în cadrul conferinței de presă susținută în această seară, pe plaja din Vama Veche, județul Constanța, că varianta Delta a coronavirusului începe să devină dominantă în România.

„Din ce date avem în momentul de față, în România, vedem că în ultimele 9 săptămâni, procentul cazurilor generate de varianta Delta, din totalul celor care au fost cauzate de variante virale de îngrijorare, a crescut de aproape 9 ori, ceea ce e un lucru extrem de important și avem nevoie de această supraveghere epidemiologică prin secvențiere.

Doar în săptămâna 30, procentul testelor de secvențiere pozitive pentru varianta Delta a fost de 89% din totalul secvențierilor efecutate în săptămâna respectivă, ceea ce ne arată că avem în continuare aproximativ 35% din cazurile confirmate cu varianta Delta care nu au legătură epidemiologică, ca atare acestea sunt cu siguranță cazuri de transmitere comunitară.

Suntem într-o etapă de la transmitere sporadică la transmitere comunitară, lucru care, sigur, dacă nu facem la acest moment ceva suplimentar și aici mă refer la respectarea măsurilor de prevenție și la vaccinare, este foarte probabil ca în perioada următoare să înregistrăm evident o creștere a numărului de cazuri”, a transmis Valeriu Gheorghiță.


Întrebat despre riscul transmiterii accelerate a variantei Delta pe litoral, coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat:

„Având în vedere că varianta Delta este potrivită și iubește zonele aglomerate, prin faptul că o persoană infectată poate să genereze de la 7 până la alte 9 cazuri secundare, este evident că se extinde foarte ușor acolo unde numărul de persoane este foarte mare, acolo unde nu se respectă măsurile de prevenție, unde aglomerația este la ea acasă. Litoraulul, da, este o zonă unde (...) nu se respectă măsurile de prevenție. Este o realitate acest lucru și tocmai de aceea atragem atenția să fim vigilenți”, mai spune acesta.


Împreună cu echipa mobilă, doctorul Valeriu Gheorghiță va vaccina în această seară turiștii aflați în stațiunea Vama Veche (Zona Hotel Victory / Punctul SMURD Vama Veche), care doresc să se imunizeze. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii