Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS. Noua varianta Deltacron are un nivel redus de circulație

ro

17 Mar, 2022 10:05 1333 Marime text
Deltacron, foto: unsplash/ Pam Menegakis

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a observat că noua variantă a coronavirusului, detectată în trei ţări europene, Danemarca, Ţările de Jos şi Franța, ce combină tulpinile Delta şi Omicron şi a fost denumită „Deltacron", are „un nivel redus de circulaţie”. 

OMS nu respinge însă posibilitatea ca această impresie iniţială să fie legată de o scădere drastică a numărului de teste pentru COVID-19 în marea parte a lumii.

Reprezentanta OMS, Marian Van Kerkhove a amintit că după doi ani de pandemie există o capacitate globală de diagnosticare şi secvenţiere genetică a coronavirusului considerabilă. Totuși, se renunţă pe măsură ce pandemia se consideră încheiată sau mai puţin gravă. 

Ea a precizat că este important să fie menţinute şi utilizate aceste capacităţi „deoarece cât timp virusul rămâne în circulaţie există şi mai multe posibilităţi să sufere mutaţii. Posibilitate unei recombinări (a variantelor) rămâne în continuare valabilă". 

OMS a denumit Deltacron această combinaţie de variante şi care a fost detectată într-un număr redus de cazuri în cele trei țări europene.

„Majoritatea acestor virusuri în urma schimbului enorm de coduri genetice nu sunt eficiente pentru a infecta oamenii, însă uneori apare unul de acest gen care poate deveni eficient", a declarat la rândul său directorul programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan. 

sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii