Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:32 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadiul lucrărilor la secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța. Prefectul, prezent la fața locului (galerie foto+video)

ro

30 Mar, 2020 11:51 1460 Marime text


Lucrările la secția modulară medicală COVID-19 Constanața, amplasată pe stadionul Portul, continuă, militarii lucrând intens la montarea corturilor speciale pentru a prelua pacienții din județul Constanța. Pe șantier au fost prezenți prefectul George Niculescu, dar și direcotrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Costel Stanca. 

Formatiunea medicală va avea o capacitate de 55 de paturi, din care​ patru paturi sunt​ de tip Terapie Intensivă, având în vedere faptul că rolul acestei formatiuni este pentru cazuri ușoare și medii, ca să decongestioneaze alte unitati medicale, spitale​ din zonă. În plus, SMMIT ROL2 Constanța va avea o zonă de triaj și de izolare, unde vor fi amplasate 150 de paturi.

Lucrările de montare ale secției de tratament (cu 55 paturi) sunt în curs de desfășurare, urmând să fie finalizate în zilele următoare. Ulterior, se continuă și lucrările la zona de izolare și triaj (150 paturi), care urmează să fie aplasată în jurul aceastei formatiuni 
medicale. După terminarea activităților de montare, va urma etapa operaționalizării SMMIT Constanța și dotarea cu aparatură medicală și cu infrastructura logistică necesară.Citește și
Cine va coordona secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța, care este amplasată pe Stadionul Portul
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii