Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:40 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Constanța. Scenarii pentru câteva unități de învățământ din județ. Încadrarea în scenarii

ro

02 Oct, 2020 05:28 2390 Marime text
  • George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic.

Ieri, prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 31 a CJSU Constanța.

Aceasta prevede modificarea a 8 scenarii de funcționare în 6 unități de învățământ din județul Constanța.
 
Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a II-a și două clase a VI-a din Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, ca urmare a confirmării unui caz în rândul elevilor, respectiv unui caz în rândul cadrelor didactice.

Măsura va fi valabilă până pe 09 octombrie a.c. pentru clasa a II-a și până pe 13 octombrie a.c. pentru cele două clase a VI-a.
 
De asemenea, tot în Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, trei clase a III-a vor trece, începând de astăzi, din scenariul 3, în scenariul 2 de funcționare.

O altă schimbare din scenariul 3, în scenariul 2, va intra în vigoare mâine, 02 octombrie a.c., pentru o clasă a V-a din aceeași școală.

Cele două modificări de scenarii au fost hotărâte ca urmare a încheierii perioadei în care au fost suspendate cursurile „față în față”.
 
Grădinița cu Program Normal nr. 11 Medgidia trece din scenariul 3, în scenariul 2, după finalizarea lucrărilor de reabilitare și efectuarea recepției.


Tot în Medgidia, Grădinița cu Program Normal „Piticot” trece din scenariul 3, în scenariul 1 de funcționare, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.
 
În alte două școli din municipiul Constanța, scenariul va fi modificat, din 3, în 2.

Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 8, începând de astăzi, pentru două clase a II-a și Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu”, începând de mâine, 02 octombrie a.c., pentru o clasă a II-a.

De asemenea, Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța va reveni la scenariul 1, de la scenariul 3 de funcționare, pentru grupa mică, începând cu data de 02 octombrie a.c.
 
Cele trei mari scenarii sunt stabilite în funcţie de numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.
 
Scenariul verde
Este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile.
Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat, recent, la Antena3 că, în cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional.
 
Scenariul galben
Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali.
Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.
 
Scenariul roșu
Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii