Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:42 21 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul George Niculescu, despre situația unităților de învățământ și a localităților unde s-au impus noi restricții

ro

30 Sep, 2020 16:20 774 Marime text


George Niculescu, prefectul Constanței, a susținut astăzi, 30 septembrie 2020, declarații de presă, la finalul ședinței Colegiului Prefectural.

În cadrul declarațiilor, acesta a vorbit despre trecerea diverselor unități de învățământ la alte scenarii de funcționare, dar și despre noile restricții impuse în comunele Liman și Fântânele

Acesta a amintit despre scăderea semnificativă a numărului de intervenții comparativ cu anul trecut, respectiv de la peste 5.000 de intervenții în timpul sezonului estival 2019, la circa 3.600 de intervenții pentru sezonul estival 2020.

De asemenea, prefectul a precizat că a scăzut timpul mediu de răspuns la acțiuni.


„Practic, am sărit din starea de urgență direct în sezonul estival 2020, am ratat mini-vacanța de 1 Mai“, a explicat George Niculescu.


Acesta a spus că s-a reușit ținerea numărului de cazuri de infectări la un nivel mic. În acest sens, a dat exemplu faptul că, în sezonul estival, au existat într-o săptămână 164 de cazuri în județul Constanța, față de județul Prahova, de pildă, în care s-au înregistrat peste 500 de cazuri (10-15 august 2020).

„Județul Constanța nu a reprezentat sursă de infecție pentru turiștii care și-au petrecut concediul aici“, a precizat prefectul.

Legat de anul școlar care abia a început, prefectul Niculescu a precizat că „suntem puși în fața faptului de a modifica săptămânal scenariile pentru unitățile de învățământ. De fiecare dată când, în cadrul unei unități de învățământ, un elev sau un cadru didactic va avea un rezultat pozitiv la coronavirus, nu vom ezita, vom schimba scenariul în așa fel încât restul copiilor și al cadrelor didactice din unitatea respectivă să nu fie supuși niciunui risc“.


În acest sens, s-a perfectat un sistem de ținere a ședințelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în sistem online, pentru ca, de fiecare dată când, într-un mod urgent, trebuie schimbate scenariile, să nu fie nevoie să se piardă timpul cu deplasarea între instituții.

Legat de alegerile locale, prefectul a precizat că s-a reacționat rapid în cazul sesizării unor incindete.

Totodată, în cadrul declarației, acesta a făcut referire și la situația din Limanu, cu localitățile 2 Mai și Vama Veche, și Fântânele, unde incidența cazurilor a depășit media agreată în cazul infectării cu noul coronavirus.În acest sens, s-a luat decizia de a se restricționa activitățile economice de preparare și comercializare a alimentelor în interior, până când rata incidenței va scădea.

„Nu este prima dată când luăm astfel de decizii, dar vom continua să o facem de fiecare dată când este nevoie, chiar dacă aceste măsuri sunt nepopulare“, a precizat prefectul.

Imediat ce incidența va scădea sub 1,5, se va convoca ședința CJSU și se va analiza oportunitatea ridicării restricțiilor.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii