Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS anunţă că un cocktail recomandat de anticorpi nu este eficient împotriva Omicron

ro

04 Feb, 2022 21:30 1176 Marime text


Potrivit unor studii noi, cocktailul de anticorpi recomandat anul trecut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este ineficient contra variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2. 

Anunţul făcut de OMS vizează o combinaţie de Casirivimab şi Imdevimab: „Se pare că acest cocktail de anticorpi prezintă o lipsă de eficacitate împotriva Omicron", a declarat vineri Janet Diaz, expertă OMS în tratamente COVID-19, adăugând că, în februarie, ghidul de recomandări va fi modificat. 

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat acel cocktail de anticorpi pentru două categorii de pacienţi - cei care s-au infectat şi care nu erau grav bolnave, dar prezentau risc mare de spitalizare, precum vârstnicii, cei cu boli preexistente şi persoanele nevaccinate, dar pentru pacienţii care erau grav bolnavi cu COVID-19 şi care nu au dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2. 

Cele mai recente studii au arătat că alte două medicamente recomandate de OMS în luna ianuarie sunt eficiente. Experții OMS se referă la Baricitinib, dezvoltat original pentru tratarea artritei reumatoide şi Sotrovimab, un anticorp monoclonal dezvoltat special pentru a combate efectele COVID-19, scrie AGERPRES. 

Potrivit OMS, medicamentele Ruxolitinib şi Tofacitinib nu sunt recomandate, studiile arătând, până acum, că acestea nu aduc beneficii medicale şi că Tofacitinib poate chiar să provoace efecte secundare severe. 

foto: unsplash.com/ Kate Hliznitsova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii