Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:20 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, detalii despre aplicația care va da vești despre pacienții infectați cu Covid

ro

28 Apr, 2021 20:38 496 Marime text

 
  • Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, miercuri, operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi internaţi la ATI pot afla informaţii despre starea acestora, scrie stiripesurse.

"În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a precizat Mihăilă.


Mihăilă a fost întrebată miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de Guvern, cum ar putea afla aparţinătorii pacienţilor cu COVID internaţi la Terapie Intensivă informaţii despre aceştia.

"Ne preocupă acest aspect, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a semnat încă din martie un protocol cu organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy care a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă. De asemenea, s-au chestionat spitalele COVID şi suport COVID în legătură cu dorinţa lor de a se implica în acest proiect pilot, sunt 14 spitale care au răspuns pozitiv întrebărilor noastre, majoritatea sunt spitale mari din Bucureşti şi din Cluj, sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a explicat Ioana Mihăilă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii