Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă „Am cerut suplimentarea pentru medicii de familie, pentru centrele de vaccinare din alte locații“

ro

04 Sep, 2021 15:46 2162 Marime text
  • Evenimentul va fi organizat la sediul Ministerului Sănătății, sala de Consiliu, et. 2.
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va susține o declarație de presă astăzi, 4 septembrie a.c., ora 16.30, pe tema situației din centrele de vaccinare. 

Evenimentul va fi organizat la sediul Ministerului Sănătății, sala de Consiliu, et. 2.

Având în vedere contextul epidemiologic, va fi păstrată regula conform căreia la eveniment vor avea acces doar reporterii media  
și cei foto. 

Am fost nevoiți să transferăm bani de la programe esențiale

”Îmi pare rău că premierul introduce Sănătatea în politică. Am fost nevoiți să transferăm bani de la programe esențiale, iar premierul știa că banii pentru programe sunt la fundul sacului.

Așteptăm rectificarea bugetară încă de la începutul lunii august. Ieri, secretarul meu de stat avea misiunea de a merge la ședința de Guvern pentru a discuta acest subiect, dar singurul punct de pe ordinea de zi a fost adoptarea PNDL 3.

Premierul a prioritizat banii către PNDL3. Acesta este un lucru pe care oamenii trebuie să-l știe: premierul a prioritizat banii necesari la Sănătate către PNDL3. De fiecare ni se spunea faptul că se vor rezolva problemele.

Nu este vorba că Ministerul Sănătății nu mai are bani, nu mai avem nici măcar credite de angajamente pentru perioada următoare.”, a spus Ioana Mihăilă în cadrul conferinței de presă susținută. 

Am cerut suplimentarea pentru medicii de familie, pentru centrele de vaccinare din alte locații, precum și pentru plata cheltuielilor de funcționare

De asemenea, am explicat în adresă că în ceea ce privește programele de sănătate care includ, pe lângă vaccinare împotriva Covid-19, vaccinurile pentru copii, tratamentele pentru tuberculoză și bolnavii cu HIV, a fost informat astfel încă de pe atunci că mai era nevoie de 630 de milioane de lei pentru a ajunge măcar la nivelul anului 2020, când nu aveam vaccinurile Covid-19.

Era precizat în adresă că fondurile alocate de 240 de milioane de lei pentru acțiunile prioritare, înființarea secțiilor de terapie intensivă și de mari arși, sunt insuficiente, fiind mai mici cu aproximativ 160 de milioane de lei decât în 2020. Pentru personalul implicat în procesul de vaccinare, i-am spus că e nevoie de suplimentare, având în vedere că în Legea Bugetului a fost specificat în mod expres plafonul ce putea fi cheltuit, din acest motiv MS nu a putut redistribui fonduri din alte articole bugetare.



Am cerut suplimentarea pentru medicii de familie, pentru centrele de vaccinare din alte locații, precum și pentru plata cheltuielilor de funcționare. Fondurile ne-au fost suficiente până la nivelul lunii mai. Așadar, începând din luna aprilie, domnul prim-ministru a avut detaliat necesarul de bani pentru fiecare capitol bugetar de la MS., a mai spus Ioana Mihăilă. 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii