Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă „Deşi avem recomandarea EMA, deşi sunt semnate contractele cu unul dintre furnizori, livrarea vaccinului pentru copii este întârziată“

ro

12 Jan, 2022 15:00 1334 Marime text

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă afirmă că livrarea vaccinului anti-COVID pentru copii este întârziată în România. 




Ea reaminteşte că în noiembrie 2021 Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) recomanda administrarea vaccinului anti-COVID la copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani.




Postarea integrală de pe pagina de Facebook a Ioanei Mihăilă 



În noiembrie, Asociația Europeană a Medicamentului (EMA) recomanda administrarea vaccinului anticovid la copiii cu vârsta între 5-11 ani.
Spania, Italia, Franța și alte țări europene administrează vaccin copiilor din luna decembrie.




Germania vaccinează din decembrie copiii vulnerabili.




Canada a autorizat vaccinul pentru copii încă din luna noiembrie, iar în Statele Unite s-a publicat planul de vaccinare a copiilor din octombrie și a început vaccinarea din luna noiembrie.




[‼️] Între timp, există din ce în ce mai multe studii care confirmă faptul că trecerea prin infecție covid la copii poate favoriza apariția diabetului de tip 1 (link în comentarii). Asta înseamnă tratament cu insulina pe toată durata vieții.




La noi, deși avem recomandarea EMA, deși sunt semnate contractele cu unul dintre furnizori pentru 2022, livrarea vaccinului pentru copii este întârziată. Asta deși nu am avut aproape deloc restricții de sărbători, am trimis copiii la școală încă din 3 ianuarie și avem o rată mică de vaccinare la adulți.




Și să nu uităm, testarea în școli este acum blocată pentru că statul român a organizat o licitație cel puțin discutabilă.




Motivele invocate nu pot fi luate în serios. Faptul că nu a existat prevedere bugetară pentru dozele de vaccin pentru copii nu poate fi o scuză, în contextul în care anul trecut am avut buget separat și contract cu același furnizor.




Și trebuie luat în calcul și faptul că Guvernul poate să dea bani din fondul de rezervă pentru cheltuieli noi, "neprevăzute". Dar, Guvernul a preferat să împartă fondul de rezervă discreționar primăriilor și acum să crească pensii speciale.




Pentru asta există buget, pentru a preveni complicațiile la copiii din România care vor trece printr-un nou val de infectări, nu există.





Sursa foto: Pixabay 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii