Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioana Mihăilă. „Eu nu am niciun orgoliu politic” (video)

ro

07 Sep, 2021 11:30 1369 Marime text
  • Ministerul demisionar al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă că nu are „niciun orgoliu politic”.
Întrebată dacă sunt mai importante orgoliile politice în comparaţie cu sănătatea publică, Ioana Mihăilă a răspuns:

„Eu nu am niciun orgoliu politic, dar cred că această întrebare trebuie adresată premierului Cîţu, care deja a demis în plin val 3 un ministru al Sănătăţii".


Ea a amintit că ultima plată a cadrelor medicale şi pentru registratorii medicali din centrele de vaccinare este aferentă lunii mai.

„Exact, nu avem de unde distribui bani către aceste centre de vaccinare. Banii au ajuns până la finalul lunii mai, raportarea nevoii de bani şi plata pentru luna mai în general ajunge să se facă la începutul lunii iulie", a transmis Ioana Mihăilă, cu privire la motivul neplăţii personalului medical.


Ioana Mihăilă a precizat că încă din luna iulie a trimis execuţia bugetară cu necesarul pentru rectificarea bugetară la Ministerul Finanţelor.

„Ne aşteptam ca la începutul lunii august această rectificare bugetară să se întâmple", a mai spus aceasta.


Potrivit Ioanei Mihăilă, situaţia prind lipsa de fonduri din sănătate „s-a acutizat în ultimele săptămâni".

„Această situaţie nu este din luna aprilie. Această situaţie s-a acutizat în ultimele săptămâni. Ce am spus şi ţin să întăresc este că eu am anunţat premierul şi membrii Guvernului încă din luna aprilie de riscul ca această situaţie să apară, Faptul că rectificarea bugetară a fost tergiversată este lucrul care ne-a făcut să ajungem la fundul sacului. Dacă nu ar mai fi apărut această problemă politică, rectificarea ar fi trecut atunci când a trebuit să treacă, la începutul lunii august, ceea ce ar fi redus riscul ca această lipsă de finanţare să se acutizeze", a precizat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a confirmat că există 450 de milioane de lei, însă aceştia au destinaţie de investiţii către spitalele din ţară.

Citește și: Miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile la Guvernul României

 

Sursă foto și video: Facebook.com / Ministerul Sănătăţii - România  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii