Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației Testele non invazive vor fi utilizate de preşcolari, elevi şi de cadrele didactice. Când vor ajunge în școli

ro

05 Nov, 2021 20:12 1134 Marime text
  • Testele non invazive vor ajunge în școli săptămâna viitoare.
 
Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarant astăzi că luni şi marţi vor fi semnate contactele pentru testele de salivă, urmând ca acestea să ajungă în unităţile de învăţământ în cursul săptămânii viitoare, informează Agerpres.

"Nu Ministerul Educaţiei organizează licitaţii pentru achiziţia de teste. (...) Astăzi vor fi anunţaţi deja câştigătorii şi pentru loturile 2 şi 3. Luni se vor încheia contractele subsecvente pentru lotul 1. Marţi se vor încheia contractele subsecvente pentru loturile 2 şi 3. (...) Eşalonarea s-a făcut astfel încât testele să ajungă în toate şcolile din România cât se poate de repede. (...) Am făcut acest calcul şi ştim că de săptămâna viitoare ele vor ajunge în şcoli", a spus ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că testele vor fi utilizate de două ori pe săptămână de preşcolari, elevi şi de cadrele didactice, personal nedididactic.

"În 24 de ore de când DSU va primi testele ele vor fi distribuite în teritoriu către DSP-uri şi cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene vor ajunge în fiecare şcoală şi grădiniţă din România pentru a fi utilizate de două ori pe săptămână pentru toţi preşcolarii, pentru toţi elevii, pentru toţi profesorii şi învăţătorii şi pentru tot personalul didactic şi nedidactic, didactic auxiliar şi nedidactic din fiecare şcoală şi grădiniţă", a susţinut ministrul.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii