Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu Astăzi vor fi distribuite 6,5 milioane de teste de salivă în școlile din toată ţara

ro

25 Nov, 2021 15:20 1063 Marime text
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că joi vor fi distribuite 6,5 milioane de teste de salivă în școlile din toată ţara.

"Conform informării primite chiar azi de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, s-au semnat două ordine de distribuţie ale comandantului acţiunii, de distribuţie a testelor în teritoriu.

În total, vor fi distribuite, astăzi, 6,5 milioane de teste în teritoriu, formate din 1,5 milioane, plus 5 milioane, conform fiecăruia dintre cele două ordine ale comandantului acţiunii, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate pentru primul lot.

Termenele de livrare - 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie. Din motive obiective, termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi. Să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări", a spus Ministrul Sorin Cîmpeanu la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.ro



Sorin Cîmpeanu a menţionat că ordinul comun de miniştri Educaţie - Sănătate prevede foarte clar că aceste teste se pot face în şcolile în care cadrele didactice au disponibilitatea de a le face iar infrastructura şcolii permite testarea.

 

"Acolo unde şcoala nu ia decizia că va administra testele în şcoală, testarea urmează să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinţilor, tutorelui legal sau a unui adult. Ordinul nu prevede nici obligativitatea testării, nici obligativitatea cadrelor didactice de administrare a testelor. Nu sunt obligaţi. Cei care doresc şi pot să administreze aceste teste o vor face.

Singura diferenţă este că testarea administrată de altcineva decât de părinţi necesită acordul părinţilor pentru testare", a explicat acesta.

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Ministerul Educației
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii