Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii, în control în mai multe săli de jocuri din Constanța. Au aplicat și amenzi

ro

27 Feb, 2022 15:46 1515 Marime text
  • Acțiuni pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.
 
Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secțiile 2 și 3 Poliție au desfășurat, noaptea trecută, 26 februarie, în intervalul orar 18.00 - 2.00, acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea practicării prostituției și a faptelor de proxenetism, precum și pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Potrivit IPJ Constanța, astfel, au fost legitimate peste 200 de persoane și au fost verificați aproximativ 40 de operatori economici.

În urma activităților, au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 71.000 de lei, dintre care 69 la Legea 55/2020 și 77 la Legea 61/1991.
 
Exemple:
 
Polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, într-un local de pe strada Cișmelei, s-a permis accesul unor persoane care nu dețineau certificat verde. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.
 
Polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în trei săli de jocuri din municipiul Constanța, s-a permis accesul unor persoane care nu dețineau certificat verde. Administratorii celor 3 societăți comerciale au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.
 
Polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în două săli de jocuri din municipiul Constanța, s-a permis accesul unor persoane care nu dețineau certificat verde. Administratorii celor 2 societăți comerciale au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei.
 
Totodată, în urma verificărilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, polițiști din cadrul Secției 3 au constatat faptul că două localuri erau deschise publicului după ora 22.00, iar în interior se aflau mai multe persoane, mai precizează sursa citată. 

Administratorii celor 2 societăți comerciale au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei.


 
La data de 26 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier, Serviciului Acțiuni Speciale, Poliției stațiunii Eforie, Poliției municipiului Mangalia și cei ai Secțiilor 3 și 9 Rurale, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a faptelor cu violență, a infracțiunilor contra patrimoniului, precum și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, în localitatea Eforie.

Au fost legitimate aproximativ 110 persoane și au fost controlate 50 de autovehicule. Totodată, au fost verificați 16 operatori economici, cu privire la respectarea prevederilor Legii 55/2020.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei.

Polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 1 permis de conducere.

Exemple:
 
În urma activităților din teren, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în incinta a două societăți comerciale, se comercializau băuturi alcolice (regim bar).

Administratorii celor 2 societăți comerciale au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei, potrivit Legii 55/2020, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea activității operatorilor economici pe o perioadă de 30 de zile.


 
La data de 26 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche-2 Mai, Secției 3 Rurală Mangalia și ai Secției 9 Rurală Topraisar au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 30 de persoane și au fost verificate 43 de autovehicule.

Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.000 de lei. Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, 1 permis de conducere.


Sursa foto: Pexels 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii