Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, așteptat la Tribunalul Constanța

ro

21 Mar, 2023 09:08 1321 Marime text


Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe numele laic Teodosie Petrescu, este așteptat astăzi, 21 martie 2023, la Tribunalul Constanța, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței.

Înaltul ierarh este citat în procesul în care îi are drept adversari pe polițiștii din Constanța, într-un dosar având ca obiect o plângere contravențională formulată de ÎPS Teodosie împotriva unei amenzi primite de la polițiști.

În primă instanță, Judecătoria Constanța i-a dat dreptate Arhiepiscopului Tomisului și a anulat în parte procesul verbal prin care acesta a fost sancționat cu 1.000 de lei în legătură cu măsura carantinării în timpul pandemiei Covid-19.

Polițiștii au declarat apel și astfel cazul a ajuns la Tribunal, astăzi având loc prima înfățișare în apel.

Iată minuta primei hotărâri decizii a Judecătoriei Constanța, contestată acum la Tribunal:

Instanțaa admis „în parte plângerea contravenţională formulată de petentul P. T. în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. (1) şi (2) C. proc. civ., astăzi, 02.08.2022“.

În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și
Înaltpreasfinția Sa Teodosie, victorie uriașă în instanță! (MINUTĂ)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii