Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Florin Cîțu, despre măsurile după ieșirea din starea de urgență

ro

26 Apr, 2020 20:52 3004 Marime text
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat duminică seară la Digi24 că după ieșirea României din starea de urgență Guvernul o să vină cu măsuri liberale clasice.

În acest moment, măsurile se concentrează pe eradicarea epidemiei de coronavirus, dar „măsurile de după criză vor fi diferite”.

„Suntem un guvern liberal. Cel mai bun mod de alocare a resurselor e economia de piata. Dupa criza de sanatate revenim la principiile liberale”, a explicat Florin Cîțu.

Cîțu a menționat că prin programul IMM Invest, de exemplu, destinat fondurilor pentru micile afaceri, se va realiza „tranziția” post-epidemie. Florin Cîțu a precizat că din discuțiile pe care le-a avut „azi se cauta 10.000 de oameni” pentru angajare după ce trece criza de sănătate. 

„Asta nu poate ucide virusul, spiritul antreprenorial”, a declarat ministrul Finanțelor.

„Amânarea ratelor cu 9 luni e una din cele mai curajoase din UE, la majoritatea tarilor din UE amânarea ratelor s-a făcut pentru 3 luni de zile, mi-am rugat colegii să facă un material pe tema asta”, a mai  precizat Cîțu.

Ministrul a făcut precizări și despre creșterea punctului de pensie cu 40% în 2020. 

Nu știu, aici trebuie să avem dezbatere publică. Dar eu ca ministru al finanțelor publice am avut grijă la formarea bugetului să aloc sumele necesare. Ceea ce ne spun agențiile de rating, ce ne spune Consiliul Fiscal și ne spune și BNR esta că, da, există un risc mare legat de stabilitatea financiară pe termen mediu și lung dacă mergem în această direcție (...)Problema cu creșterea pensiilor nu este cu creșterea în sine, problema este că legea a fost trecuta prin Parlament fără sursă de finanțare. ​În moment de boom economic poți să închizi ochii, în perioade de criză, este foarte greu. Dar acum nu avem o decizie, mergem mai departe. Nu pot să vă dau eu un răspuns, este o decizie politică pe care trebuie să o ia guvernul României. Ceea ce trebuie să știe toti românii este că nu va exista nici o problemă cu plata pensiilor așa cum sunt astăzi.


Sursa foto-video: Facebook/ Florin Cîțu 

  ​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii