Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Măsura de carantinare parțială a localității Cuza Vodă, ridicată de autorități

ro

08 May, 2020 09:30 1944 Marime text

Începând de astăzi măsura de carantinare parțială a localității Cuza Vodă a fost ridicată, după intrarea în vigoare a ordinului semnat de secretarul de stat MAI, Raed Arafat.

Hotărârea a fost luată la propunerea DSP Constanța, care a coordonat un screening în zona delimitată, pe data de 5 mai a.c. În total, au fost testate 90 de persoane, iar în urma analizelor de laborator efectuate, nu s-a identificat niciun caz nou de infectare cu virusul SARS-CoV-2.


Reamintim faptul că, pe data de 21 aprilie a.c., o parte importantă din localitatea constănțeană Cuza Vodă a intrat în carantină, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanța, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităților, a fost realizată o testare a populației din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănțeni și al medicilor de familie. În urma acțiunii desfășurate în teren, 9 dintre cele 31 de persoane testate la acel moment au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

După instituirea carantinei, alte două persoane au fost pozitivate, astfel că numărul total de locuitori din Cuza Vodă infectați cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 12.

Toată zona carantinată va ieși de sub regimul de restricție, dar, în continuare, arealul va fi monitorizat, iar cetățenii vor trebui să respecte prevederile Ordonanțelor Militare aflate în vigoare până pe 15 mai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii