Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„În momentele de cumpănă, trebuie să ajutăm“ Solidaritate, la Constanța, în lupta contra coronavirusului. Campanie demarată de sportivi

ro

19 Mar, 2020 00:00 3568 Marime text

După ce Simona Halep a lansat, marți, un apel la solidaritate și responsabilitate în ce privește pandemia de coronavirus, anunțând totodată că va dona o sumă pentru achiziționarea echipamentelor și a materialelor necesare în asemenea situații, bani care vor fi direcționați către autoritățile medicale din Bucuresti și Constanța, o altă inițiativă a sportivilor a prins viață, ieri, în orașul de la malul mării.

Este vorba de o campanile prin care sportivii donează bani în lupta contra coronavirusului. Mai mulți sportivi, dar și structuri sportive constănțene au răspuns pozitiv până acum acestui demers. Totodată, sunt invitate să se alăture și persoane din alte sectoare ale vieții sociale sau firme.
Donațiile se pot face în contul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, RO38TREZ23121F370100XXXX, deschis la Trezoreria municipiului Constanța, CUI 15113490. Pe documentul de plată, la rubrica „Explicații“, se va face mențiunea „Donații Coronavirus“.  

„Sportivilor li se poate alătura oricine“


„Omenirea trece printr-o cumpănă, iar sportivii constănțeni vor ca și ei să contribuie cu ceva pentru a se ieși cu bine din acest impas. Primele semnale sunt pozitive, iar oricine are posibilitatea și dorește, atât din lumea sportului constănțean, cât și din alte domenii, este invitat să doneze bani. Din sport, se pot face donații atât ca structură sportivă, cât și ca persoană individuală. Banii se virează direct în cont. Sportivilor li se poate alătura oricine. În momentele de cumpănă, trebuie să ajutăm, să dăm dovadă de solidaritate. Această campanile este un act civic“, a declarat fostul mare atlet Ilie Floroiu, recordman național, fost director al CS Farul Constanța și fost președinte al Federației Române de Atletism.

„Ne iubim semenii și ne dorim să fie bine“


„Suntem și noi solidari și contribuim, pentru că ne iubim semenii și ne dorim să fie bine. Nu cred că sumele sunt importante, ci puterea exemplului, astfel încât să se alăture cât mai mulți acestui demers. Pe de altă parte, cu acest prilej, fac și un apel către constănțeni, să ajute autoritățile în combaterea răspândirii coronavirusului stând pe cât posibil în casă. Noi la cub am sistat activitatea de vineri și am trimis sportivii acasă. Traversăm o perioadă foarte grea și trebuie să respectăm indicațiile autorităților“, a menționat Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud Constanța.

„Sperăm să fim un exemplu“


„Ne-am gândit să întindem și noi o mână de ajutor celor în suferință. Sportivii se mobilizează întotdeauna la nevoie. Sperăm să fim un exemplu, campania să ia amploare și să se strângă cât mai mulți bani“, a punctat Andrei Talpeș, managerul BC Athletic Constanța și președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.   

„Să avem grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi!“


„Din păcate, traversăm cu toții o perioadă foarte grea, cu încercări noi, pe care cu greu le-am fi putut imagina în urmă cu câteva luni. Este, pe de altă parte, și ocazia perfectă să arătăm că știm să fim solidari și responsabili cu viețile noastre și ale celor din jurul nostru. Încurajez pe toți cei care pot să sprijine să contribuie și ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!“, a spus, printre altele, și Simona Halep, marți, când a făcut anunțul că va dona bani în lupta contra coronavirusului.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Citește și:

Simona Halep donează bani pentru combaterea coronavirusului. Suma, direcționată către București și Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii