Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:53 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Campanie Google prin care sunt onoraţi cei din prima linie. Astăzi mulţumeşte transportatorilor (video)

ro

14 Apr, 2020 01:26 1278 Marime text
Odată cu amplificarea efortului întregii lumi în lupta împotriva răspândirii epidemiei coronavirusului şi Google a declanşat o campanie amplă în acest sens.

Astăzi, Google, a creat un Doodle nou prin care le mulţumeşte tututror celor din transportul public.

În textul de prezentare Google chiar şi spune că pe măsură ce COVID-19 continuă să afecteze comunitățile din întreaga lume, oamenii se reunesc pentru a se ajuta mai mult ca oricând, dar mai spune şi că lansează o serie de Doodle pentru a recunoaște și onora mulți dintre cei care se află în primele linii.

La 4 aprilie a declanşat campania Stai acasă. Salvează vieţi. Ajută la combaterea coronavirusului. Stay home. Save lives.

În acest sens a creat un doodle nou pentru pagina de start alăturându-se demersului prin care au fost stabilite unele elemente comportamentale care trebuiesc urmate:
 
Spălați-vă mâinile de multe ori;
Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Totodată la 20 martie a creat, şi atunci un Doodle nou, în semn de recunoaştere a lui Ignaz Semmelweis şi a spălării mâinilor
 
 Ignaz Semmelweis, supranumit salvatorul mamelor, s-a născut la 1 iulie 1818, Buda-Tabán, în Ungaria, şi a murit la 13 august 1865.

A rămas celebru pentru că a descoperit că, prin simple măsuri de igienă în clinicile de obstetrică, poate fi drastic redus riscul de apariție a febrei puerperale.

Semmelweis este unul dintre fondatorii asepsiei.

El este cel care a impus ca înainte de examinarea unei femei însărcinate, personalul medical trebuie să-și spele mâinile și să le dezinfecteze cu o soluție de clorură de var.
 
Sursa foto: Google


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii