Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:33 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial de la Primăria Constanța Focar de coronavirus la Căminul de persoane vârstnice din Constanța. Este pentru a doua oară de la începutul pandemiei

ro

24 Mar, 2021 19:15 1958 Marime text
  • În această după amiază Căminul de persoane vârstnice din Constanța a fost declarat focar de coronavirus

Asta, după ce zece persoane au fost depistate pozitiv. Informația a fost transmisă de către purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, Tudorel Ene.

Nu știm dacă persoanele în cauza sunt asistați sau personal angajat.
 
Este pentru a doua oară de la începerea pandemiei când acest cămin se află în această situație.
 
Prima dată s-a întâmplat anul trecut în septembrie.

Atunci au fost înregistrate 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Dintre cele 39 de personae 32 erau asistați și șapte angajați.

UPDATE

Oficial de la Primăria Constanța


Referitor la apariția în spațiul public a unor informații potrivit cărora Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a devenit focar COVID-19, fiind confirmat un total de 10 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte:

La testarea RT-PCR din data de 24.03.2021 au fost recoltate 129 probe, iar  la momentul apariției în presă a articolului respectiv, la DSP nu existau rezultate care să ateste cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice, persoanele depistate cu rezultate pozitive la testările anterioare nu mai erau în izolare, așadar în data de 24.03.2021 nu exista niciun caz pozitiv în rândul beneficiarilor sau angajaților, deci nu poate fi vorba de apariția unui focar de COVID-19.

La testarea din data de 24.02.2021 au fost depistate 4 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și niciun caz pozitiv în rândul angajaților, beneficiarii cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 24.02.2021 – 09.03.2021. Pentru a preveni infectarea beneficiarilor, cei depistați pozitiv au fost izolați pe sector, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent.

La testarea din data de 10.03.2021 au fost depistate 0 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și 6 cazuri pozitive în rândul angajaților, angajații cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 10.03.2021 – 23.03.2021.

Precizăm că la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au fost aplicate măsuri sporite de siguranță pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Zilnic, se realizează triajul epidemiologic iar angajații au echipament de protecție. Decontaminarea aerului și a suprafețelor se realizează prin nebulizare, toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate ori de câte ori este nevoie, cu o substanță ce distruge virușii și bacteriile, avizată de Ministerul Sănătății.

De asemenea, în cadrul măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la Căminul pentru Persoane Vârstnice se utilizează lămpi bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii