Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîțu „Suntem în fața unei crize atipice. Nu seamănă cu nimic din trecut“ (video)

ro

19 Mar, 2020 22:28 1409 Marime text
Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, ministrul de Finanţe Florin Cîţu a menționat că traversăm "o criză atipică" şi a detaliat măsurile luate în şedinţa de guvern care a durat 10 ore şi s-a terminat azi-noapte, la ora 03:00.

 „Am decis să ies mai des să explic cum văd eu lucrurile. Este o criză atipică, o criză economică care se suprapune unei crize de sănătate. Nu cred că există cineva care a mai trecut prin aşa ceva, deci nu există lecţii pe care să le fi avut din trecut. De aceea măsurile pe care le luăm poate că nu sunt perfecte, dar suntem gata să venim cu măsuri noi imediat, în funcţie de cum vedem impactul în economie”, a afirmat Florin Cîţu. „Dacă eşti IMM şi ai fost afectat în această perioadă de criză ai acces imediat la finanţare.

Poţi să mergi la o bancă, să îţi iei o linie de credit pentru investiţii, pentru capital de lucru. Dobânda este subvenţionată 100% de stat pe perioada stării de urgenţă şi câteva luni după aceea, iar creditele sunt garantate până la 90% în funcţie de mărimea creditului”, a mai precizat ministrul Economiei.

 Cîţu a vorbit și despre șomajul tehnic.

„A doua măsură este cea care se referă la şomaj tehnic. Dacă ai o companie care a fost afectată de declararea stării de urgenţă şi activitatea ţi-a fost oprită total sau parţial şi decizi împreună cu angajaţii că vrei să beneficiezi de şomaj tehnic, statul plăteşte 75% din salariul de bază dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie”, a precizat Florin Cîțu.


 

Sursa foto-video: Facebook/ Florin Cîțu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii