Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîțu „Dacă nu există în coaliție susținere pentru certificatul verde, trebuie să ne asumăm că există și alte costuri în economie” (VIDEO)

ro

17 Jan, 2022 18:12 1220 Marime text


Președintele PNL, Florin Cîțu, este de părere că subiectul certificatului verde „nu mai îngrijorează pe nimeni”, deși există aproximativ 10.000 de cazuri noi de COVID-19 zilnic. 

El avertizează că, pe lângă creșterea prețului energiei, vor exista și alte costuri care vor afecta economia, din cauza neadoptării obligativității deținerii certificatului verde COVID la locul de muncă, dând exemplu concediile medicale și șomajul tehnic, care nu vor putea fi susținute de bugetul de stat.  

„Din punctul meu de vedere, era nevoie. Înțeleg că nu mai îngrijorează pe nimeni și înțeleg că avem peste 10.000 de cazuri zilnic și că acestea cresc, nu reprezintă o problemă acum.

Pentru mine, 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, persoane care au intrat și ele în contact înseamnă alte concedii medicale, înseamnă costuri suplimentare pentru companii și pentru stat.

Dacă acest număr crește, s-ar putea să avem companii întregi care își vor opri activitatea pentru că nu pot funcționa. Reprezintă un cost pentru economie și pentru societate care nu este luat în calcul, pe lângă costul pe care îl avem cu energia.

(...) Nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate (...), toată lumea încearcă să ignore această problemă. Eu n-o ignor și spun că există un cost foarte mare pentru economie și ar trebui găsită o soluție”, a afirmat președintele Senatului.

Florin Cîțu a adăugat că susține certificatul verde, dar dacă nu există în coaliție susținere pentru el, „atunci trebuie să ne asumăm că există alte costuri pentru economie”, explicând că acestea nu vor putea fi susținute și pentru concedii medicale prin șomaj tehnic, dar și pentru facturi la energie. 




Sursa video: Facebook/ Florin Cîțu




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii