Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:29 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De luni, în mall-uri au acces doar cei vaccinați sau trecuți prin boală. Cum se va ajunge la centrele de vaccinare din mall (video)

ro

22 Oct, 2021 20:20 3630 Marime text
  • Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde.
  • Pentru centrul de vaccinare din incinta City Parc s-a luat decizia prelungirii programului, deoarece funcționează foarte bine. 
Șeful DSU, Raed Arafat a declarat astăzi, într-o conferință de presă că, începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde.

Cei nevaccinați vor avea acces în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii dar doar dacă acestea nu se află în interiorul centrelor comerciale mari.

„Tot ce este în mall, numai cu certificat verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Sunt multe.(...) Dacă nu ai certificat verde te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare. (...) Să fim serioși! Intră pe ușa de la mall și spune că merge la supermaket, după care te trezești cu el la cinematograf. Nu va merge așa Esențiale sunt magazinele de alimente și tot ce vinde partea alimentară care este esențială. În rest mall-uri etc se intră cu certificat verde”, a declarat Raed Arafat.


Raed Arafat a vorbit și despre centrele de vaccinare aflate în centrele mari comerciale. 

„Dacă intră la centrul de vaccinare din interiorul mall-ului nevaccinat, va intra însoțit. Vom vedea care va fi soluția. Îți spune că mă duc să mă vaccinez, el este nevaccinat, dar nu are imunitate, cel mai bine să evite mall-urile ca să se vaccineze. Se va reglementa situația asta cu CNCAV, dacă avem centre de vaccinare în interiorul mall-ului”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat. 


Reprezentanții Prefecturii Constanța au precizat că pentru centrul de vaccinare din incinta City Parc s-a luat decizia prelungirii programului, deoarece funcționează foarte bine. 

„Vaccinarea în punctul de la City Parc merge foarte bine. Din această cauza vor extinde atât programul (10-20), cât și capacitatea de vaccinare la 2 fluxuri. Aceesul se va face prin parcarea de la minus 1 (intrarea de lângă magazinul Zara) cu circuit strict doar pentru punctul de vaccinare. Vaccinarea se va face în continuare fără programarea“ - au declarat reprezentanții Prefecturii Constanța.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii