Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:09 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Spitalul militar mobil va fi ridicat pe stadionul „Portul” Constanța!

ro

24 Mar, 2020 18:11 3767 Marime text

Constanța va beneficia, în cel mai scurt timp, de un spital militar mobil, pregătit să susțină efortul sistemului sanitar județean.

„Astăzi, alături de reprezentanți din MApN, am fost pe teren, ca să identificăm cel mai bun loc pentru montarea spitalului militar mobil. În urma consultărilor, specialiștii MApN au luat decizia ca acesta să fie ridicat pe stadionul „Portul” Constanța. Unitatea temporară va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru a efectua testări pacienților. Menționez că la spitalul mobil vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19.

De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus.

Medici și personal medical militar vor fi detașați pentru funcționarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase. Zilele următoare, geniști și topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil.

Este un pas important și o soluție viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situația o va cere.

Țin să le mulțumesc celor din Ministerul Apărării Naționale, care nu au ezitat să ne sprijine și sunt sigur că o vor face necondiționat, pentru binele comun al tuturor românilor!”, a transmis prefectul județului, George Niculescu.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Omul 24 Mar, 2020 18:49 Chiar era nevoie sa faca acest spital mobil in centrul orasului? De acolo se ajunge in 5 min pe str. Traian in Centrul Vechi. Era bine sa il faca undeva mai la marginea orasului, in tomis3 acolo la Henri Coanda