Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:51 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce măsuri s-au luat la Maternitatea Odobescu Timișoara după ce zece nou-născuți au fost confirmați cu coronavirus

ro

07 Apr, 2020 21:25 614 Marime text
Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat Ministerul Sănătății că astăzi, la Maternitatea Odobescu Timișoara, au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi, în cadrul controlului demarat.

Echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical, cât și pentru minimizarea expunerii, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul  va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu. 

„De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora. Mentionam faptul ca repetarea testelor Covid 19 se va efectua atât pentru nou-născuții depistați pozitiv (în număr de 10), cât și pentru mame”, mai precizează sursa citată.

In acest context, la Timișoara au fost prelevate deja probele de la cinci mame și tot atâția nou născuți. S-a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane. Ancheta epidemiologică este in desfășurate.

Mai mult, conducerea DSP Timiș a dispus efectuarea unei anchete de către o echipă de inspectori sanitari.

Ti-a placut articolul?

Comentarii