Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile vor ca Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța să se redeschidă pe 1 martie 2022

ro

01 Feb, 2022 14:39 2164 Marime text


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța ar putea fi redeschis pe data de 1 martie 2022, potrivit medicului Claudia Cambrea. 

Autoritățile constănțene doresc începerea activității spitalului „cadou de mărțișor”. 

„Pe măsură ce vor termina lucrările, vom aviza în așa fel încât, cu pași mici, să dăm drumul ușor, ușor la spital. Dorința, atât a primăriei cât și a spitalului este de a se rezolva lucrurile cât mai repede. Din păcate, nu depinde numai de o persoană. Este un lanț al parcurgerii aprovizionării, al manoperii”, a declarat dr. Claudia Cambrea. 

„Din punct de vedere funcțional mai trebuie implementată doar instalația electrică. Astăzi avem o parte din instalația electrică dinspre subsol, parter, laborator. Intenția noastră este să atacăm treptat aceste lucrări, pentru a putea da drumu spitalului cu spitalizare de zi. În completare vine și acest centru și urmează, la Spitalul de Boli Infecțioase să atacăm pe partea electrică și etajul 2. Ne abținem să mai dăm termene de finalizare. Încercăm să finalizăm până la 1 martie, dar este vorba și de viteza cu care se mișcă arhitecții. Probabil că aceste lucrăm s-au cheltuit, estimativ, la peste 500 de mii de euro. Spitalul nu are nevoie de echipamente medicale, el este dotat, am pierdut doar aparatura de la ATI”, a adăugat Doru Iordache, consilier al primarului.




De asemenea, ea a precizat că 1.500 de cutii de Favipiravir au fost repartizate la Constanța, pentru centrele de evaluare de la Mangalia, Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Miliar Constanța. De astăzi, se va face solicitarea pentru a intra antiviralele și în schema de tratament a Spitalului de Boli Infecțioase

Amintim că Tribunalului Constanța a dispus ca centrul medical deschis marți, 1 februarie, în cartierul Medeea, din Constanța, să se întoarcă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, unde reprezentanții unității medicale precizaseră că spațiul va fi folosit ca unitate COVID-19. 

foto ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii