Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila. „Nu se pune problema unui val şase al pandemiei” (VIDEO)

ro

21 Feb, 2022 15:12 1169 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, 21 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se pune problema unui val şase al pandemiei de coronavirus, în acest moment.

„Erau 13 cazuri de variantă BA2. Nu ne punem problema unui val şase în acest moment. Este vorba despre imunitatea obţinută la nivel populaţional fie prin trecerea prin boală, fie prin vaccinare, fie prin amândouă”, a precizat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, prima măsură de relaxare ar fi legată de renunţarea purtării măştilor de protecție în exterior, însă nu în spaţiile aglomerate, precizând că se dorește un calendar clar care să țină cont de anumiți indicatori ce permit o reluare sustenabilă.

Ministrul Sănătății a subliniat că  măsurile de relaxare vor fi luate gradual, ţinând cont de situația din spitalele din România. 




„Măsurile de relaxare totdeauna trebuie luate gradual, mai ales că suntem într-o situaţie, aşa cum v-am explicat, în care scăderea numărului de cazuri nu s-a corelat cu o scădere la fel de rapidă a numărului de cazuri internate în spital şi mai puţin s-ar corela cu numărul de cazuri în secţiile de terapie intensivă. 

Aşteptăm ca şi aceşti indicatori să intre într-o scădere constantă, încât să permită ridicarea acestor măsuri. Grija, întotdeauna, este legată de asigurarea capacităţii de acordare a asistenţei medicale şi, în mod evident, nimeni nu vrea restricţii, toată lumea vrea relaxări. Şi noi vrem acest lucru, şi Guvernul vrea acest lucru.

Lucrul acesta trebuie făcut şi ţinând cont de ceea ce se întâmplă în spitalele din România", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a explicat că vor mai apărea tulpini ale virusului SARS-CoV-2, însă „nu se știe cât de transmisibilie” vor fi și, de asemenea, dacă vor mai exista îmbolnăviri. 

Foto/video: Facebook/ Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii