Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății Nu se renunţă la masca de protecție în spaţiile închise (VIDEO)

ro

16 Feb, 2022 15:05 1393 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 16 februarie, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că nu se va renunța la utilizarea măştii de protecție în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi în pieţele închise.

El a explicat că aceste situaţii sunt reglementate de Legea 55/2020, urmând ca în privinţa portului măştii în spaţiile deschise să fie luate măsuri în acord cu decizia Curţii Constituţionale, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României.
 

„Această ordonanţă care a fost declarată neconstituţională a fost adoptată în anul 2020, făcea referire la utilizarea măştii în spaţiile deschise.

În mod evident, după publicarea ei, trebuie să facem în aşa fel încât să respectăm decizia Curţii Constituţionale.

Acum, celelalte moduri de utilizare a măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun, în pieţele închise sunt reglementate de Legea 55.

Deci, este clar că nu se renunţă la mască în spaţiile închise. Legislaţia care a făcut referire la această ordonanţă elaborată de către Ministerul Sănătăţii trebuie actualizată.

Urmărim cu mare atenţie evoluţia situaţiei epidemiologice şi vom lua acele măsuri care sunt corecte pentru protejarea sănătăţii populaţiei", a afirmat Alexandru Rafila.


Precizările ministrului vin după ce, marţi, 15 februarie, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Ordonanţă de urgenţă a Guvernului 192/2020 prin care se instituia obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice. 

 

Video: YouTube/ Guvernul României

Foto: Facebook/ Alexandru Rafila
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii