Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila „Tulpina Omicron devine dominantă. Peste 95% din totalul secvenţierilor arată că sunt cu această tulpină” (VIDEO)

ro

21 Feb, 2022 14:09 1244 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că tulpina Omicron devine cvasi-dominantă, peste 95% din totalul secvenţierilor arătând că îmbolnăvirile cu COVID-19 sunt cu această tulpină.

„Trendul descrescător se menţine atât în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cât şi rata de pozitivare. Înregistrăm, de asemenea, un număr descrescător al cazurilor de deces. Ceea ce este oarecum stabil, un trend slab descrescător este însă numărul de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă, care este cantonat în jurul a 1.100 de persoane internate. (...) Tulpina Omicron devine cvasi-dominantă în România şi peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile sunt cu această tulpină", a spus Rafila, la o conferinţă de presă.



În opinia sa, în circa trei săptămâni s-ar putea înregistra valori scăzute de infectări cu SARS-CoV-2.

„Cred că această evoluţie va încheia de fapt şi acest al cincilea val al pandemiei. Cred că în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări şi sperăm să vedem acest trend cât mai rapid, poate mai repede decât trei săptămâni. (...) În ceea ce priveşte rata de reproducere, înregistrăm aceeaşi scădere. Ea este subunitară. În ultima săptămână am avut o rată de reproducere doar de 0,77, care se corelează cu scăderea numărului de cazuri. În trei săptămâni cred că vom ajunge la un număr de cazuri noi doar cu trei cifre în raportarea zilnică", a afirmat Rafila. 

foto: Facebook/ Alexandru Rafila



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii