Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:01 30 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat „Un teren semi-viran din Tomis Nord eliberat de garaje, pârloagă până când proprietarul îşi va construi blocul“ (galerie foto)

ro

23 Sep, 2019 00:00 12648 Marime text

În ultima perioadă, Primăria s-a lăudat cu „performanţa” de a amenaja locuri de parcare, în special pe terenurile care anterior fuseseră ocupate de bine-cunoscutele garaje postdecembriste şi, drept urmare, ne-am întrebat dacă acest lucru ar fi posibil să se realizeze şi într-o anumită zonă din cartierul Tomis Nord, pe un teren semi-viran eliberat de garaje.

Necesitatea rezultă din faptul că locatarii din blocurile învecinate nu mai au unde să-şi parcheze maşinile, cu atât mai mult cu cât febra montării bine-cunoscuţilor stâlpişori a ajuns şi aici, arată reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.

„Ne-am dezumflat repede vizavi de posibilitatea amenajării zonei plină de praf şi gropi atunci când am constatat, fără prea mare surprindere, recunoaştem, că în mijlocul acestui maidan „tronează” un teren proprietate privată, cumpărat de proprietarii săi încă din anul 2012. Procedura o ştiţi, probabil: terenul, proprietate publică (pe locul fostelor garaje), scos din domeniul public, trecut în privat si retrocedat/vândut. E de înţeles acum de ce acel teren stă pârloagă şi va sta în continuare tot aşa până când proprietarul îşi va construi blocul, că doar pentru asta a cumpărat omul pământ. În esenţă, suntem de părere că pietonii trebuie protejaţi, mersul pe jos, transportul cu bicicleta ori cu mijloacele de transport în comun trebuie încurajate, iar maşinile nu au ce căuta pe trotuar, dar asta ar trebui să se întâmple într-un oraş civilizat care pune la dispoziţie cetăţenilor săi aceste posibilităţi. Or, să vii cu mii de stâlpişori pe care să-i înfigi în trotuar fără a crea alternative precum cele menţionate, reprezintă ori rea-credinţă, ori prostie. Posibil să fie o combinaţie, chiar una în ambele sensuri ale termenului.

Când ţi-ai bătut joc de patrimoniul oraşului ani de zile şi ai prăduit terenuri după bunul plac, nu poţi avea aere şi pretenţii de centrul Parisului. Teoria formelor fără fond a lui Titu Maiorescu este încă actuală, din păcate”, apreciază cei de la „Verde Urban“, iar imaginile surprinse sunt elocvente (vezi galeria foto).

Sursa foto: Facebook / Asociaţia Verde Urban

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ghimpele 24 Sep, 2019 17:00 Ia vedeti a cui este firma care aduce stalpi si ce functie are acesta?!? Dl BABU D.
  • Oana 23 Sep, 2019 14:19 Despre ce zona din Tomis Nord este vorba?