Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Cu PUZ atacat în instanţă de Prefectură şi „Verde Urban“, proprietarul dă semne că vrea să construiască!

ro

06 Mar, 2019 00:00 2800 Marime text
Investitorul care intenţionează să construiască un bloc la adresa bd. Al. Lăpuşneanu nr. 183B si-a împrejmuit terenul, amplasând, deocamdată, nişte stâlpi, atenţionează reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.
 
O parte din acest teren, fost spaţiu verde, a fost obţinut prin restituire în anul 2009, ca urmare a unei dispoziţii de primar şi, ulterior, vândut actualilor proprietari. „Cu altă ocazie am lăudat iniţiativa locatarilor blocului S6, limitrof acestui teren, care au atacat în instanţă autorizaţia de construire şi, într-o primă fază, au obţinut suspendarea acesteia, stopând pentru aproximativ un an proiectul. Ulterior, printr-o hotărâre pe care nu o comentăm, s-a decis în sens contrar”, susţin cei de la asociaţie.
 
Vă reamintim că, în prezent, este în curs un proces, după ce atât Asociaţia „Verde Urban”, cât şi Instituţia Prefectului au atacat Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza autorizaţiei de construire.
 
„Nu cunoaştem cu siguranţă dacă va începe construcţia, însă ne-am adresat în mod oficial pentru a afla acest lucru. Speriaţi de posibilitatea unui şantier în faţa ferestrelor, locatarii s-au mobilizat din nou şi doresc să protesteze, la faţa locului, în mod oficial, faţă de posibilitatea demarării lucrărilor. Ne alăturăm şi noi, Verde Urban, acestui protest, înţelegând perfect revolta locuitorilor din zonă. Astfel, atât timp cât 50 de ani ai crezut că spaţiul verde din faţa blocului tău este acolo ca o normalitate aferentă dreptului la un mediu sănătos într-o societate normală, să te trezeşti peste noapte cu un bloc care îţi ia lumina, aerul curat şi vederea nu este un lucru deloc plăcut. Ca un simbol trist al dezvoltării fără cap şi fără de lege, rămâne acel stejar care va avea, foarte posibil, soarta altor copaci din zonă, anume drujba”, conchid cei de la asociaţie.
 
Vă reamintim că, în 2016, Bela Tănase, unul dintre asociaţii societăţii Cambela Prod SRL a solicitat Primăriei Constanţa certificat de urbanism pentru elaborarea unui PUZ.
Astfel, pe data de 26 aprilie 2016, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 1542 cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de Oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. La adresa din bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, Bela Tănase îşi anunţase intenţia de a construi un imobil de patru etaje.

Reamintim şi faptul că, în noiembrie 2015, SC Cambela Prod SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul de prezentare a proiectului „Imobil locuinţe D+P+4 etaje“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Terenul pe care urma să fie ridicat imobilul de patru etaje are o suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu nr. 183B.
 
 Vecinătăţile terenului studiat sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate particulară Daniel Ene, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6). Respectivul teren este proprietatea privată a societăţii comerciale Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr. 1589/18.10.2013.
 
Citeşte şi:
 
Bela Tănase intenţionează să elaboreze un PUZ. Este vizat un spaţiu verde de pe bulevardul Lăpuşneanu

Chiar în coasta Camerei de Comerţ Constanţa Societatea Cambela Prod SRL ridică un bloc de patru etaje (galerie foto)

Modifică blocul de pe strada Belvedere Constantin Camburi, primarul din Beidaud, şi Bela Tănase continuă investiţiile la Constanţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii