Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat . Acțiune publică la Constanța de solidaritate cu Ucraina. Locuitorii îl acuză pe primar de ipocrizie

ro

11 Mar, 2022 00:00 3176 Marime text
  • Primăria municipiului Constanța organizează sâmbătă, 12 martie a.c., începând cu ora 12.00, pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc, în ziua respectivă, în marile orașe din Europa
  • Evenimente similare se vor organiza în mai multe orașe din Europa la inițiativa lui Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței și cu susținerea lui Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România
  • Deja, orașele Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam, precum și Roma s-au alăturat pentru a susține acest apel
  • Concomitent continuă campania de colectare de la Pavilionul Expozițional din oraș, organizată în parteneriat cu alte instituții, precum Crucea Roșie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța
  • Inițiativa nu a fost bine primită de către constănțeni care îl acuză pe Vergil Chițac de ipocrizie
 

 
Primăria municipiului Constanța organizează sâmbătă, 12 martie a.c., începând cu ora 12.00, pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51), o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc, în ziua respectivă, în marile orașe din Europa.
 
„Vă invităm să ne exprimăm plenar solidaritatea cu Ucraina și cu lupta acesteia pentru valorile și principiile europene, pentru modul civilizațional pe care l-au visat și românii în numeroase momente ale istoriei lor.
 
Sprijinind moral Ucraina astăzi, transmitem un mesaj ferm întregii lumi că onorăm lupta pentru libertate și pentru valorile europene a Ucrainei, dusă în numele acelorași valori pentru care și românii au luptat necondiționat și curajos, atunci când acestea au fost amenințate", transmit autoritățile.
 
Evenimente similare se vor organiza în mai multe orașe din Europa la inițiativa lui Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței și cu susținerea lui Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România.
 
Deja, orașele Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam, precum și Roma s-au alăturat pentru a susține acest apel.
 
Toate orașele sunt invitate să se alăture acestui moment comun de solidaritate pentru Ucraina, indiferent dacă sunt sau nu membre Eurocities.
 
Concomitent continuă campania de colectare de la Pavilionul Expozițional din oraș, organizată în parteneriat cu alte instituții, precum Crucea Roșie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța.

Inițiativa nu a fost bine primită de către constănțeni care îl acuză pe Vergil Chițac de ipocrizie.

Aceștia îl întreabă pe primar când va fi solidar cu cetățenii din Constanța?

Constănțenii supărați au criticat și arborarea steagului Ucrainei pe clădirea primăriei. „Solidaritate DA ,însă cu arborarea steagului nu sunt de acord. Nimeni din lume nu ar face un asemenea gest pt romani. Nu stiu dacă pentru români (copii și bătrâni ) care se culcă nemâncați, care n-au căldură sau medicamente s-ar arbora vreun steag pe undeva” .

Un alt constănțean spune că în timp ce, „ orașul colcăie de gropi și este distrus total, amiralul (n.r. primarul Chițac) organizează festivități umanitare” iar alt constănțean consideră că „orașul arde și Chițac se piaptănă”.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțenii nu au rămas indiferenți! Mii de produse au ajuns la refugiații ucraineni. Unde se poate dona (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii