Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:48 06 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort Urban SRL promite „Trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu vor fi cuprinse în programul de reparaţii pe anul 2019“

ro

21 Aug, 2018 00:00 2217 Marime text
În ediţia din 7 august, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu sunt impracticabile. Un constănţean, supărat rău de tot pe Confort Urban SRL“, în care prezentam sesizarea unui locuitor al municipiului, nemulţumit de trotuarele din zonă.
 
Am solicitat un punct de vedere societăţii Confort Urban SRL, privind situaţia actuală de pe bulevardul Aurel Vlaicu şi prezentarea măsurilor de remediere a celor semnalate. În legătura cu înfiinţarea unei noi treceri de pietoni în zona hotelului Nevada, reprezentaţii societăţii Confort Urban SRL au transmis următoarele: „Autorităţile administraţiei publice locale, împreună cu Poliţia Rutieră, au obligaţia de a reglementa circulaţia, parcarea, staţionarea şi oprirea pe străzi a vehiculelor. În data de 09.08.2018 a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa „înfiinţarea trecerii de pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu (dintre Magazinul Penny şi strada Dispensarului). Rezoluţia privind înfiinţarea trecerii de pietoni va fi transmisă ulterior de Comisia Circulaţie şi către SC Confort Urban SRL“. În privinţa autovehiculelor care traversează linia dublă continuă, conducătorii auto care doresc întoarcerea de pe un sens de mers spre celălalt pot executa manevra de întoarcere în sensurile giratorii din zonă, amplasate pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
În legătură cu trotuarele impracticabile de pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus, Confort Urban SRL promite că acestea vor fi reabilitate. „Trotuarele deteriorate vor fi cuprinse în programul de reparaţii pe anul 2019, program care va fi transmis Serviciului Management Drumuri şi Transport Public din cadrul Primăriei Constanţa. În cazul în care programul, deja aprobat pentru anul 2018, va permite valoric, Șantierul de Construcţii şi Reparaţii Drumuri va executa reparaţiile respective“, au mai adăugat reprezentanţii Confort Urban SRL.
 
Reamintim că, la începutul lunii august, pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa a fost trimisă o reclamaţie de către un locuitor al municipiului Constanţa, nemulţumit de trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus. „Sunt peste 700 de metri între cele două treceri de pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu (de la Campus până în Taverna Sârbului). Trotuarele în zonă sunt impracticabile, cu pietre sau noroi pe timp de ploaie, cu stâlpi plantaţi în mijlocul trotuarului, astfel încât deseori am fost nevoit să cobor cu căruţul copilului pe partea carosabilă, în condiţiile în care se circulă cu viteze de peste 70 km/oră. Întrucât cartierul Campus este în dezvoltare, se poate instala o trecere de pietoni cu scuar în faţa hotelului Nevada, ce va permite copiilor să traverseze în siguranţă către instituţiile de învăţământ sau, cel puţin, o pasarelă pentru pietoni sau o trecere semaforizată cu buton. Autovehiculele traversează linia dublă continuă de 2-3 ori la 10 minute, astfel, de 307 ori în 16 ore, familia mea poate fi expusă pericolului deoarece trecem pe acolo de cel puţin 10 ori pe zi. Chiar dacă se va lua măsura instalării unor separatoare, starea de pericol va creşte, pentru că proprietarii, turiştii sau studenţii, în lipsa altor soluţii, vor traversa cu autovehiculele direct linia dublă continuă ieşind de pe străzile Perlei, Opalului sau Safirului. Este falsă ideea fluidizării traficului: sunt tot atâtea benzi ca mai înainte, niciodată nu se producea blocaj în trafic pentru că se făcea stânga la Penny, ci datorită numărului mare de maşini; în plus, nu am remarcat faptul că s-a produs într-adevăr o fluidizare, cozile de maşini fiind aceleaşi. Se poate adopta şi soluţia întreruperii liniei continue doar pentru intrarea în Penny, pentru că cei ce ies de acolo pot întoarce la primul sens giratoriu. Pe aici propune Confort Urban SA să ducem copii la şcoală? Cum va fi la iarnă, mă întreb?“, ne-a scris un constănţean supărat.
 
Citeşte şi:
 
Trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu sunt impracticabile. Un constănţean, supărat rău de tot pe Confort Urban SRL

Ti-a placut articolul?

Comentarii