Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 82 – 23.03.2022 Astăzi sărbătoresc vântul

ro

23 Mar, 2022 14:08 1612 Marime text


Trăim într-o lume misterioasă și imprevizibilă, care ne umple atât de venerație, cât și de o teamă profundă. Ne căutăm un echilibru printre reperele mereu în schimbare ale lumii și ne ancorăm în cuvinte. Folosim etichetele verbale imperfecte pe care le deținem pentru a denumi și descrie necunoscutul, într-o tentativă amăgitoare de a-l face mai puțin înfricoșător și misterios decât este. Uneori ne iese, alteori nu prea.

Vântul și vânturile, de data asta fenomenele meteorologice care spulberă suprafața planului în care locuim sunt elemente misterioase și învăluitoare. Apar când doresc, ne provoacă la maxim, distrug orice fel de construcții umane care nu se ancorează bine în structura Pământului, provoacă ravagii în momentele lor de maxim și dispar la fel de brusc cum încep.

Oamenii înțelepți din trecut studiau și înțelegeau mult mai bine puterea vântului, decât o fac oamenii din prezent. Foloseau vânturile pentru a vâna și pentru a se strecura nevăzuți prin pădure sau prin teritoriu dificil. Învățau să se camufleze în vânt și să-l folosească atât ca scut, cât și ca element de propulsare.

Și oamenii moderni se străduie să învețe să folosească puterea vântului, construind câmpuri imense de eoliene, pe uscat sau pe apă. Am văzut aceste păduri de eoliene cum au luat locul, treptat, pădurilor de arbori. Avioanele moderne se confruntă frecvent cu puterea vântului și fie o înfruntă, avânt întârzieri mari de itinerar, fie o folosesc și ajung la destinație cu 1-2 ore mai devreme.

Relația oamenilor moderni cu vântul este una lipsită de respect și sacralitate. Vântul este considerat doar o altă potențială resursă disponibilă, ce poate fi recoltată dacă sunt dezvoltate uneltele potrivite. Nici prin cap nu ne trece că vântul, ca și rocile, plantele sau animalele sunt conștiențe dotate cu inteligență. Cu care se poate comunica, în frecvența lor vibrațională. Omul este o entitate versatilă și pluri-potentă, care poate rezona vibrațional cu toate entitățile existente pe pământ. Poate comunica cu oricine și orice, când învață ”limba” respectivă.

Am vizionat recent niște performeri de stand up comedy de talie internațională, oameni care stăpâneau fluent accente, limbi, sunete, gesturi și informații ce le permiteau să transmită de pe scenă complexitatea experiențelor umane prin propriul glas. Am realizat că oamenii au la dispoziție abilități remarcabile, de comunicare și exprimare, pe care nu le antrenează sau exersează decât dacă sunt nevoiți.

Am înțeles de ce oamenii trebuie să fie forțați să învețe sau să muncească. Pentru că inerția și lenea sunt atât de profund inserate în ADN-ul lor, încât ar putea să trăiască vieți la rând de nefăcut nimic, dacă nu sunt împinși și provocați să-și depășească lenea interioară. Vântul este un element al naturii care a provocat și va continua să ne provoace continuu să găsim soluții creative și constructive.

Astăzi sărbătoresc vântul, într-o zi vântoasă la malul mării, în care orice plimbare în sensul opus vântului este doar o condamnare sigură la oboseală. Așa încât, singura plimbare cu sens este doar în direcția vântului, pentru că dacă îl ai în spate, poți să-ți faci plimbarea și să nu simți oboseala. În același timp, ai nevoie să-ți protejezi spatele și să fii atent la cum te îmbraci. Înveți continuu, alături de Natură și de vânt.

Să avem cu toții o zi cât mai interesantă, folosind vântul în favoarea noastră și având grijă la ușile și ferestrele deschise, la case și mașini. Alături de vânt, suntem foarte prezenți în viața noastră.

Cu iubire, tuturor! 

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii