Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 54 – 23.03.2022. Astăzi sărbătoresc ”gândirea magică”

ro

23 Feb, 2022 09:34 1661 Marime text


Ați petrecut bine ziua de portal 2 de ieri, marți 22.02.2022? La ora 22:22?

Dacă sunteți ca mine și ca 99,99% dintre oameni, ați fost mentali și foarte ne-prezenți în corp și în viața voastră de zi cu zi, pentru că au fost atâtea de făcut. 

Nevoile celor din jurul vostru au continuat să vă solicite atenția (= energie), la fel și serviciul sau școala (sistemele au nevoie de servitori, să fie menținute), iar puținul de energie rămas l-ați folosit să vă relaxați și destindeți (cu un film, cu o mâncare bună, sau un pahar de vin, la o țigară cu prietenii și o bârfă – că trebuia eliberat prea plinul de contractură și tensiune acumulată – și toată acea energie negativă preluată din sisteme). 

Decizia de a vibra într-o frecvență interioară mai lentă, mai înceată, mai blândă și mai calmă este una corporală, nu mentală sau verbală. 

Pot să spun de o mie de ori: „vreau să nu mai sufăr, vreau să nu mai mănânc mult, vreau să fac exerciții, vreau să am grijă de corpul meu”. 

Atâta timp cât nu există suficientă energie personală să acționez concret în direcția acestor dorințe sau intenții, ele rămân la nivel de ”gândire magică”. 

Ne place să ne imaginăm cât de bine ne-ar fi dacă am putea să exersăm în fiecare zi, 30 de minute, să stăm în aer liber zilnic 1-2 ore, să facem câteva zile de detoxifiere cu sucuri sau să ne odihnim câteva zile după pofta inimii și nevoia corpului. 

Gândirea magică, extinsă din copilărie, ne conduce viața de adult. 

Când discutăm cu ceilalți, interacționăm între noi prin gândirea magică și prin dorințele noastre (nu prin realele noastre acțiuni sau prin rezultatele obținute). 
Mi-ar place să călătoresc, să văd locurile x sau y, să cunosc mai multe din lumea asta minunată. Să învăț limbi străine sau să cânt la instrumente muzicale. 

Mi-ar place să mănânc sănătos, să arăt bine, să am energie nelimitată și să mă laud la toată lumea ce minunat și extraordinar sunt eu. 

Mi-ar place să vizualizez abundență nelimitată, cum am tot ce-mi doresc și îmi trăiesc o viață frumoasă cu zâmbetul pe buze. 


Este doar gândire magică, pentru că nu am putere interioară să acționez în direcția acestor ”vise roz de gândire magică”. 

Dacă am real puterea să fac pașii către o dietă sănătoasă (să spunem), cu sucuri, fructe și legume crude și puțină mâncare gătită (și de calitate), voi descoperi rapid că drumul nu este deloc așa ușor cum mă așteptam. La fiecare pas, mă voi confrunta cu mizeria și reziduurile din corpul meu, cu protestele chiriașilor corpului, care nu-și mai primesc dulciurile și făinoasele, cu protestele sociale ale grupului care nu mai poate relaționa cu mine prin mâncare (la masă) și cu toate obișnuințele de o viață umană, care nu pot fi depășite doar prin gândire magică. 

La fel se întâmplă dacă încep un program de exerciții fizice zilnice, regulate. Corpul meu va protesta din răsputeri, la un moment dat, mintea va dezvolta o rezistență surdă la repetiția acestor noi obiceiuri, iar socialul va face tot ce-i stă în putință să mă solicite, pentru a nu găsi timp și dispoziție să întăresc și structurez un nou obicei sănătos. 

Acțiunile reale de obținere a rezultatelor vizualizate în gândirea magică sunt departe de a fi pe placul fetiței sau băiețelului interior. Înseamnă strădanii, muncă, rezolvarea creativă a problemelor, depășirea inerției, folosirea voinței și întărirea mușchilor perseverenței. 

Nu este ceva despre care să vorbești cu prietenii tăi sau ceva cu care să te lauzi. 

Dacă ai spune cuiva cât de mult muncești pentru un centimetru de evoluție, nici măcar nu te-ar asculta. Când real acționezi și faci, văzând cum este, taci din gură. Tăcerea devine noul tău comportament natural. Pentru că nu ai cui povesti așa ceva. 

Oamenii preferă povești magice, despre cum poți să schimbi corpul în 7 zile, sau cum poți să transformi obiceiuri negative în unele pozitive peste noapte, sau cum o persoană răsfățată, arogantă și egoistă devine prin puterea iubirii, un munte de respect, acceptare și dăruire. Doar filmele pe care le vizionăm ne istorisesc aceste posibilități în două ore de magie oferite pe toate ecranele. Magia este iluzionism, iluzie, de fapt, minciună și înșelătorie, cu acceptarea celui care o primește. 

Astăzi sărbătoresc gândirea magică, pentru că este dominanta noastră umană și este important să conștientizăm importanța ei în viața noastră. 

Acceptarea gândirii magice și a faptului că ieri, pe 22.02.2022 ne așteptam să se întâmple ceva hocus-pocus și portalul de 2 să schimbe ceva fundamental în noi și viața noastră, este o realizare de adult. 

Dacă s-a întâmplat ceva important ieri, a fost terminarea gândirii magice pentru cei care au ales să lasă în spate această urmă a copilăriei. Asumarea comportamentului de adult, cu toate dificultățile pe care propria ignoranță, lipsa de antrenament și excesul de ego le aduc în fiecare zi, la fiecare pas. 

Când începi să acționezi ca adult, să faci ceva real pentru tine și familia ta, să aduci circumstanțe sănătoase, printre grămezile de obiceiuri proaste, fără să te descurajezi când te lovești de opoziția interioară sau exterioară (toți și totul protestează la schimbări), nu mai ai chef și timp să te lauzi, să povestești sau să postezi pe Facebook. 

Ai treabă de făcut și o faci. 

Astăzi sărbătoresc Gândirea magică, pentru că am văzut-o ieri într-un maxim, ne-a stăpânit și ne-a ghidat, acolo unde doresc sistemele lumii să fim: în servire. 

Cu respect pentru ea, o privesc și astăzi cum se derulează în viața mea, și în același timp, antrenez prezența în corp, conștientizez respirația, tălpile și postura spatelui. 

Să avem o altă zi de sărbătoare. 

Dacă vreți să o sărbătorim împreună, vă aștept diseară la Webinarul ”Calea Sufletului prin bucătărie” - la o întâlnire practică, pragmatică și distractivă cu femei creative și pricepute în bucătărie. 

https://www.eduvisionlearning.ro/course?courseid=conversatii-pe-calea-sufletului

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/Zyanna Orinda


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii