Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 346 – 12.12.2022. Astăzi sărbătoresc des și dez-urile

ro

12 Dec, 2022 08:49 1163 Marime text
 

Nu știți ce sunt ”des” și ”dez”-urile?
 
Ba știți cu siguranță, că am tot discutat de des-povestiri. Și cunoașteți din folclor și cultura generală termenii tip ”descântec” și ”dezlegare”, mult folosiți în gândirea magică tip infantil cu care suntem vrăjiți de poveștile oficiale.
 
Este extrem de ușor să-l amăgești pe un copil sau pe un tânăr cu o ”des”criere falsă a realității. Îi povestești de niște reni care zboară, de un moș gras îmbrăcat în roșu (culoarea forței vitale) care îi aduce cadouri o dată pe an (că mai des, oricum, nu merită), de niște entități îmbrăcate în verde numite elfi (ce seamănă izbitor cu spirite ale Naturii) și de felurite alte ”tradiții” pline de zahăr (bomboane, turtă dulce, acadele, vată pe băț), și copilul se lasă prins în vraja poveștii / a cântecului oferit, modelându-și comportamentul și gândirea în conformitate.
 
Devenim ”buni” și ”ascultători” conform definiției care ni se oferă a acestor termeni (vrem cu disperare zahărul, vrem cadourile / recompensele).
Facem ce ni se spune, ca să fim acceptați, admirați și iubiți (și să evităm pedepsele).
 
Ne oferim energia cu generozitate (energia atenției și flacăra luminii din ochi) oricui ne servește cu o poveste înduioșătoare (revedeți filmul Filantropica, a lui Nae Caranfil, este disponibil pe YouTube – și reamintiți-vă replica celebră a personajului interpretat de Gheorghe Dinică ”mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”).
 
La portalul de astăzi, de pe 12 decembrie 2022, un portal energetic turbionar, vom sărbători des-povestirile, des-facerile și des-scrierile scenariilor oferite, dez-legând conexiuni mentale (nimic altceva decât asocieri virtuale de noțiuni).
 
Putem să ne schimbăm viziunea despre realitate și viață într-o secundă?
 
Da, putem.
 
Oamenii deschid ochii într-o clipită, când realizează că descrierea și realitatea nu se potrivesc. Nu de puține ori GPS-ul mașinii v-a dus la o adresă greșită sau într-o stradă înfundată. Descrierea teoretică și realitatea vieții nu se potriveau. Ce ați continuat să ascultați? Teoria GPS-ului? Să insistați să treceți cu mașina acolo unde NU era loc de trecere? Sau v-ați adaptat la realitatea care era și ați găsit o altă soluție?
 
Călătorind cu mașina în ultimele zile, m-am confruntat cu o variantă veche a unui program GPS de navigație, care insista să intru într-un sens giratoriu. Între timp, în acel loc se construise o pasarelă directă, deasupra sensului giratoriu, dar GPS-ul nu o avea în program.
Cum am procedat? M-am luat după GPS? Sau am continuat drumul conform indicatoarelor și în direcția lui logică?
Voi cum ați fi procedat?
 
Astăzi ne dezlegăm mental de tot ceea ce este vechi și nu mai corespunde modului eficient de curgere a energiei prin lume.
Vă invit să facem asta împreună diseară, într-un Webinar mai puțin obișnuit, în care vom spune altfel o poveste românească plină de învățăminte.
Împreună intenționăm să identificăm destinația eforturilor pe care le facem, pentru a obține succesul sau vindecarea.
 
Și vă mai invit ca întreaga zi să folosiți energia turbionară pentru a vă ajusta drumul zilei conform realității, nu conform GPS-ului învechit al minții.
Realitatea de zi cu zi se numește ”energia consumată pentru viață”. Și intenția naturală este ”economia de energie”. Fiți atenți și prezenți la toate ”mâinile întinse care vă spun povești înduioșătoare și vă cer de pomană atenția și energia”. Multe sunt drumuri înfundate, în care vă împinge un GPS cu soft ne-actualizat.
 
Prezența în viața voastră și trăirea ca adult, cu asumarea responsabilității pentru propriile decizii și acțiuni este un antrenament continuu. Să folosim portalurile de energie, reale testări și examinări ale abilităților căpătate prin antrenament, pentru a despovesti și descânta, pentru a dezlega și des-zăpezi stagnările de energie mentale.
 
Vă doresc tuturor o zi de portal cât mai frumoasă și echilibrată.
 
Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii