Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 326 – 22.11.2022. Astăzi sărbătoresc Super oamenii

ro

22 Nov, 2022 08:29 1017 Marime text
În fiecare zi copiii, laolaltă cu adulții, sunt expuși la mii de mesaje violente și pline de neîncredere. Intenția lor declarată este să ne motiveze să devenim mai buni, mai performanți, mai eficienți. Rezultatul observabil în jur este că devenim mai obedienți și robotizați.

În plus, ne confruntăm cu o presiune copleșitoare de a ne defini ca ființe mai degrabă prin ceea ce avem, decât prin ceea ce considerăm a fi de valoare.

Avem niște așteptări imense, de la noi înșine, de la copiii noștri, de la societate și lume.
Suntem copleșiți de stimuli, de super-stimuli, și credem că dacă ne transformăm în ”super-oameni” reușim să le facem față mai avantajos pentru noi.

Femeile devin super-mame (pentru că nu este suficient să fie super-femei) și jonglează cu atât de multe bile, încât se epuizează rapid în câțiva ani. Scenariul lumii spune că ele ”trebuie” să aibă familie și 2 sau 3 copiii (că unul nu este suficient), indiferent de puterea corpului său fizic.

Apoi așteaptă să aibă super-copii, care să facă față unui sistem de învățământ dedicat roboților și mașinilor, nu ființelor umane. Interesant este că sunt copiii care îi fac față. Probabil că așa se face filtrarea celor care pot colabora eficient cu Inteligența Artificială și a celor care nu pot face asta.

Bărbații consideră că trebuie să fie super-bărbați (indiferent cum definesc acest atribut) și își forțează corpul la limita distrugerii, în comportamente de risc extrem. Când nu fac asta, devin super-angajați, care își oferă întreaga forță vitală pentru susținerea structurilor sociale și a viselor altora.

Astăzi sărbătoresc super-oamenii pentru că super eroii sunt personajele favorite de desene animate ale copilăriei. Și de vreo câteva generații, ne sunt oferiți ca modele dezirabile. De aceea, ne auto-biciuim continuu (când nu ne biciuie alții) să depășim limite, granițe, standarde și să ne încadrăm în tipare oferite.

Epidemia de oboseală cronică, de confuzie mentală și de tulburări emoționale de care ne lovim la fiecare pas ne anunță că organismul biologic ce găzduiește mintea plină de povești cu super-eroi nu este de acord cu tratamentul pe care îl primește.

Astăzi și mâine, energia este profundă, intensă, tulburătoare. Luna este în Scorpion și soarele abia ce a intrat în Săgetător. Avem o înfruntare apă – foc la nivelul energiilor elementale ale lumii. Corpurile noastre vor fi arse pe interior de conflictele dintre minte și biologie, fiind posibile multe eliminări de toate felurile (muci, tuse, diaree, transpirație, lipsă de somn, plânsete și jeluiri).

Care este locul cel mai sigur într-o furtună? La ancoră, în port.
Să nu uitați de inima voastră, de căldura și iubirea din interiorul său, în care vă puteți ancora prin rugăciuni de mulțumire și recunoștință pentru viață.
Vă doresc tuturor o zi cât mai ușoară, fără etichetă de ”super”, doar cu cea de oameni.

Cu iubire,

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii