Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 304 – 31.10.2022. Astăzi sărbătoresc rezumatul lunii octombrie

ro

31 Oct, 2022 10:03 874 Marime text



A mai trecut o lună calendaristică din anul 2022. Ne apropiem de final, mai avem încă 61 de zile de sărbătorire și postări zilnice.

Să ne reamintim despre ce-am discutat de-a lungul acestei perioade de 31 de zile de toamnă însorită și soare pe cer:

1 – Hotarele 16 – Darurile
2 – Finalul Re-ului 17 - Vitalitatea
3 – Împrumutul 18 - Cântecele
4 – Aromele 19 – Culorile toamnei
5 – Comparația 20 - Consecvența
6 – Baia 21 - Unghiile
7 – Clar-viziunea 22 - Ecranele
8 - Salcia 23 - Defazajul
9 – Luna plină în Berbec 24 - Oboseala
10 – Portalul 25 - Eclipsa
11 - Neprevăzutul 26 - Încâlceala
12 - Fluturii 27 - Pașii
13 – Frica de necunoscut 28 - Căprioara
14 – Sf. Paraschiva 29 - Tehnica
15 - Revendicările 30 – Peștera fricilor
31 – Rezumatul lunii octombrie

Astăzi ne aflăm exact la mijlocul distanței între Echinocțiul de toamnă (23 septembrie) și Solstițiul de iarnă (21 decembrie).
Ieri am dat ceasurile cu o oră mai devreme, așa că începând de astăzi se face seară (întuneric) foarte devreme, de la ora 16.30-17.00.
Zilele lungi de toamnă, ce ne-au permis să ne bucurăm de soare și spectacolul coloristic al Naturii s-au terminat. Încep zilele întunecate, în care avem mai puțină lumină și ceva mai multă electricitate și câmp electromagnetic.

Tradițiile vechi precum celții sau druizii sărbătoreau astăzi Samhain, Sărbătoarea focurile de final de recoltă. Întregi comunități se adunau în jurul Focurilor și-și aminteau de strămoși și rădăcinile lor. Invitau spiritele celor decedați să li se alăture la mesele abundente ale perioadei, pentru că recoltele îmbelșugate ne fac să fim generoși și să împărțim cu alții prea-plinul.

Civilizația modernă a transformat sărbătoarea de Samhain din varianta ritualic – agrară și de marcare a finalizării recoltei (și evaluare a abundenței sale) într-o sărbătoare comercială numită Halloween, în care dulciurile și costumele ciudate au luat locul central. În loc de focurile ritualice, în care se ardeau tot ce nu mai era necesar, sunt decorații de culoare portocalie, dovleci în forme stranii, scheleți și pânze de păianjen. Un adevărat decor de Hollywood, care ne amintește de o parte dintre filmele cu care sunt speriați copiii noștri, să fie cuminți și obedienți.

Indiferent ce alegem să celebrăm astăzi, final de lună într-o zi frumoasă de toamnă, cu soare mângâietor pe cer și vreme numai bună de plimbare, sau sărbători comerciale ori agrare, important este să ne Jucăm frumos și cu bucurie.
Când munca și activitatea zilnică nu mai este un Joc, când ne luăm prea în serios viața și tot ce se întâmplă, când începem să ne purtăm ca ”mici tirani” cu cei apropiați, devenim rigizi și servim exact forțelor întunecate, pe care le celebrăm astăzi.

Așa că vă invit să întâmpinăm ziua de astăzi cu zâmbete, râsete, glume și mai ales, cu auto-ironie. De câte ori iese ceva cum nu doreați sau cineva vă ofensează, opriți-vă o secundă, respirați și spuneți-vă ”ce importantă mă simt, ca totul să fie așa cum vreau eu”. Dacă nu râdeți la această replică, înseamnă că ați uitat spiritul Jocului. Căutați niște copii mici și treceți la ”reciclare”, pentru reînvățarea modului energetic economicos de a interacționa cu ceilalți.

Să avem cu toții o zi de final de Octombrie cât mai frumoasă, elegantă și luminoasă.

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii