Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 303 – 30.10.2022. Astăzi sărbătoresc Peștera fricilor

ro

30 Oct, 2022 12:26 980 Marime text



Într-o postare a unei prietene dragi, Lauren Hubele, am regăsit un pasaj din cartea ”Coming home to myself” (întoarcerea acasă, la mine) de Marion Woodman și Jill Mellick

https://www.bodysouleurope.org/.../marion-woodman-amp...

”Pentru a se reîntregi, corpul și sufletul au nevoie să plece din siguranța casei de credințe ale copilăriei în sălbăticie, să se afunde în peștera nevoilor psihicului. Nu ne simțim în siguranță să plecăm din acea casă a copilăriei decât atunci când vedem în depărtare noua casă, iluminată și încălzită”.

Există momente în viață în care este nevoie să părăsim un loc, ce a adus confort și echilibru pentru o perioadă a vieții, pentru a ne muta într-altul nou, fără să putem să avem o imagine completă a ”noului” spre care ne îndreptăm. Uneori, noul loc este exact ce ne așteptam, alteori este mult mai bine decât atât. Și da, uneori poate să fie ceea ce nu ne-am așteptat. Important este că ne-am făcut curajul și am intrat în peșteră, în necunoscut, în aventură, în sălbăticie.

Asta facem când plecăm fizic din casa părinților noștri, din siguranța economică a oblăduirii lor și din lenea confortului. Pentru că atunci când ne este bine, intrăm într-o stare de somnolență și picotire, pe care unii o denumesc ”lenevie”, alții ”plictiseală”. Dar confortul cunoscutului dacă este prezent zilnic în existența noastră ne transformă în ființe ale rutinei, robotizate și cu mușchii aventurii atrofiați.

Asta facem când ne depărtăm de convingeri pe care le-am avut o perioadă de viață și îmbrățișăm altele noi. De exemplu, când schimbăm un serviciu, o casă, o relație, o dietă, sau când re-facem grupul de prieteni cu care ne vedeam. Dacă ne uităm la lume din punct de vedere al ”consumului de energie”, descoperim că multe dintre obiceiurile noastre ne descarcă de energie la fiecare pas. Când dorim să schimbăm aceste obiceiuri (chiar și doar unul dintre ele, de exemplu să nu ne mai plângem sau să nu mai povestim ce facem oricui ne întâlnim) observăm cum ieșim din familiarul unui confort emoțional și energetic și intrăm în Peștera fricilor.

Astăzi sărbătoresc Peștera fricilor pentru că este un loc în care suntem călăuziți de viață. Dacă nu o căutăm voluntar și nu ne angajăm conștient în proces, viața ne-o trimite sub forma incidentelor, traumelor, concedierilor, trădărilor, șocurilor și altor întâmplări neprevăzute. Mai devreme sau mai târziu, intrăm cu toții în Peștera interioară a fricilor, pentru că Sufletul ne împinge să evoluăm și să creștem.

Când intri înfricoșat și tremurând în peștera fricilor, te sperii de fiecare umbră și de fiecare zgomot neașteptat. Vă amintiți de Albă ca zăpada, care fugea în pădure urmărită de fricile din mintea ei: mă omoară mama vitregă / vânătorul / m-au gonit de acasă etc etc?

După ce s-a așezat pe Pământ, într-o poieniță din Pădure, și a reușit să-și calmeze suflul (Sufletul), adunându-și puterile fizice, a descoperit că în spatele umbrelor înfricoșătoare erau animale ale pădurii: căprioare, veverițe, iepurași și altele.

În Peștera fricilor sunt nenumărate lecții de învățat și surprize de confruntat. Important să intrăm acolo, pentru că drumul către puterea interioară trece prin ea.
Pentru că dorim să intrăm în Peștera fricilor și întunericului cu depozitul de putere interioară plin, cu femininul și masculinul interior dansând elegant împreună, ne-am decis să umplem luna noiembrie cu programe de împărtășire
.
Împreună cu Irina și Raluca de la Studioul Vitality Pilates vă așteptăm la un program intens și eficient, timp de 4 întâlniri săptămânale.

Haideți să ne vedem on-line, să fim împreună și să ne antrenăm mușchii curajului, organele luării deciziilor și mușchii fizici din tot corpul.
Mă bucur de câte ori alegeți să continuăm împreună, într-un grup de împuternicire.
https://vitalitystudio.ro/daa-deschide-alege-antreneaza.../
Nu este niciodată prea puțin antrenament.

Vă las astăzi să contemplați această Metaforă de ”Peștera fricilor” în care se poate intra și prin care se trece elegant când alegi să o faci la momentul potrivit, ești deschis la tot ce urmează și ești antrenat să faci față la orice vine. Astăzi este ultima duminică frumoasă de toamnă din luna octombrie și totul în jur, Natura și corpurile noastre, se pregătesc pentru schimbare.
Să avem o zi echilibrată și frumoasă.

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii