Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 300 – 24.10.2022. Astăzi sărbătoresc oboseala

ro

24 Oct, 2022 10:26 850 Marime text



Începem o nouă săptămână, ultima din luna octombrie, ce ne aduce mâine și luna nouă de pe 25 octombrie, însoțită de o eclipsă de lună în Balanță. Tocmai ce soarele a ieșit din Semnul Balanței și a intrat în cel al Scorpionului, iar luna se va afla încă în Balanță azi și mâine, urmând să intre și ea în semnul Scorpionului.
Cu toții vom trece de le echilibrul și stabilitatea feminină a Balanței, la plonjarea în adâncurile întunericului feminin al Scorpionului – locul necunoscutului, dar și sediul Creativității.

Și o facem sărbătorind a 300-a zi de postări zilnice. Wow, vă mulțumesc pentru drum și însoțire în acest demers. Sunt recunoscătoare maxim.
Întreaga săptămână vom avea dată la maxim partea feminină din noi, care va dori să se exprime și o va face intens, cu putere și zgomotos.

Posibil să stăm cu plânsul în nas, posibil să zâmbim cu gura până la urechi, posibil să trecem într-o secundă dintr-o stare în alta și mai ales, posibil să reacționăm exagerat la ceea ce ne aduce realitatea în trăirea zilnică.

Am găsit un citat într-o agendă veche, care m-a determinat să vă propun pentru ziua de astăzi, în care începem o săptămână energetic foarte intensă, să onorăm și să ne punem atenția pe starea de oboseală.

”Oboseala vine din lupta ființei cu viața. Când te opui vieții, judecând, criticând, mâniindu-te, pierzi viața din tine și obosești, și este și normal pentru că mergi contra curentului. Iubirea este curgerea vieții. Pacea, liniștea se obțin dacă lași viața să curgă prin tine și nu mai opui rezistență la ceva.
Ai obosit vreodată în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, în timp ce te rugai? Atunci te lăsai purtată de curgerea vieții, nu opuneai rezistență. Atunci te deschideai prin inimă. Obosești când cauți cu mintea, mintea nu te obosește niciodată. Și mintea caută neîncetat, mereu găsește altceva de care să se agațe, dar în esență, și mintea își caută liniștea”.

Astăzi sărbătoresc oboseala, pentru a-mi reaminti și a vă reaminti că este o stare a minții, mai mult decât o stare a corpului. Oboseala corpului trece după o noapte de somn bun. Oboseala minții, în care există lupte, războaie, conflicte, certuri și contraziceri, nu te lasă să adormi, îți fragmentează somnul și afectează corpul fizic prin slăbirea ficatului și suprarenalelor.

A rezista și a te lupta cu ceea ce-ți aduce viața este ce suntem învățați de mici copii.

Vă spuneam și ieri, la postarea cu defazajul între minte și corp, că toate nemulțumirile apar datorită dorințelor minții, care fac rău corpului.
Dacă în viața mea se întâmplă lucruri mai puțin plăcute, un accident, o boală mai gravă, un conflict cu anumite persoane, o agresiune din partea cuiva (verbală sau fizică), o pierdere semnificativă (a cuiva, a unui serviciu, a unor bani etc) prima reacție a fiecăruia dintre noi este ”de ce mi se întâmplă mie asta?” sau ”nu-i adevărat că mi se întâmplă mie asta”.

Numai spunând aceste cuvinte, încet sau tare, începe bătălia cu viața.

Importanța de sine a minții este surprinsă când Măriei sale i se întâmplă necunoscutul.

Și obosește corpul în tentativa de a-și potoli neliniștea.
Draga noastră Minte, lucrurile ni se întâmplă pentru că se întâmplă.
Cum reacționăm la ceea ce se întâmplă face o diferență uriașă între a economisi energie, a găsi strategii deștepte și o poziționare optimă, și a pierde enorm de multă energie, obosind corpul fizic, cu poveștile minții. Mai ales cu fricile și agitația interioară.
Viața curge oricum.

Uneori aduce cu ea bolovani și bușteni.
Alteori este vălurită și agresivă.

Sunt și dăți când este calmă și se scurge previzibil în direcția Destinului.
Oboseala apare când încercăm să înotăm contra curentului sau transvers pe curent.
Știm asta, după cantitatea de energie pierdută.

Mintea ne poate duce în scenarii de groază și nu permite inimii să se conecteze cu situația și să găsească ghidajul ce ne poate scoate din furtună.
Vă propun astăzi să observăm oboseala pe care o degajăm de-a lungul zilei, când ne confruntăm cu ceea ce ne aduce viața în prag: vorbele cuiva, acțiunile altei persoane, propriile noastre erori de judecată sau evaluare etc.

Să respirăm adânc și să rostim mental întreaga zi: ”economie de energie”.
Cel mai ușor economisim energie când stăm cu gura închisă și nu lăsăm mintea să urle pe interior injurii și critici, la adresa noastră sau a altora.
Nu este o sarcină pentru începători.

Business-ul energiei propriei persoane începe cu economia de energie.
Să avem o zi în care să ne lăsăm în curgerea zilei, să observăm ce ne aduce pe drum și cum ne poziționăm față de provocări, să evaluăm energia ce ne mai rămâne la final de zi și să devenim cât de eficienți putem. Nu obosim când ne bucurăm, când iubim, suntem recunoscători sau ne rugăm.
Avem GPS-ul pentru ziua de astăzi.

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii