Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 239 – 27.08.2022. Astăzi sărbătoresc unicitatea momentelor

ro

27 Aug, 2022 10:29 1373 Marime text

În cursul experiențelor vieții, trecem prin multe momente, pe care le încărcăm cu semnificație.

Când ne simțim bine, în interiorul nostru și alături de alții, am dori ca acele momente să se prelungească și să nu se mai sfârșească. Dar momentele sunt unice. Vin, se desfășoară și trec. Când încercăm să mai repetăm experiența, nu mai obținem aceleași senzații.

În nevoia de a repeta experiențe plăcute, oamenii descoperă că repetiția duce la nemulțumire, rezultate diferite și în timp, la plictiseală.

Undeva, în structura vieții noastre, există o tendință de a realiza rutine și repetiții, mai ales pentru procesele de bază, ce ne țin în viață.
Trezitul de dimineață, igiena corporală, gătitul și servitul hranei, mersul la serviciu și interacțiunea cu familia – multe dintre activitățile vieții se repetă zilnic.
La un nivel, putem să ne gândim la toate ca la o rutină perpetuă.

Dar, dacă te focalizezi cu prezență și atenție pe ceea ce este, îți dai seama că fiecare zi este unică. În fiecare zi sunt detalii și circumstanțe diferite decât în alte zile. Momente unice, care apar datorită sincronicităților și conexiunilor ce se realizează. Precum și energiei noastre interioare, care poate atrage alte experiențe și alte lecții.

Dincolo de aparența rutinelor, viața noastră este formată din multe momente unice irepetabile, în care întrezărim, dincolo de aparența lumii (ce ni s-a programat în creier de mici) că există altceva: o frumusețe și o lumină ce ne încălzește inima.

Am scris despre magia momentelor unice în cartea ”Momentul potrivit” de pe www.centrulnatura.ro/e-shop.
Și am dezvoltat această unicitate și nevoie de original în cartea ”Misiunea”.

Astăzi sărbătoresc unicitatea momentelor pentru a vă reaminti că doar prezența în corp și în viață, trăirea conștientă a fiecărei întâmplări, ajută la primirea darului vieții. A fi prezent în viață înseamnă a fi în acele momente acolo unde se află corpul și a trăi cu simțurile treze și mintea deschisă tot ce se întâmplă, ca fiind o oportunitate de creștere.

Pentru că suntem în week-end, fiecare dintre noi caută experiențe diferite decât obișnuințele zilelor „de muncă”. Ne putem bucura de tot ce vine spre noi sau tot ce descoperim în căutările noastre doar dacă suntem prezenți, vii, alerți și vigilenți în corp și în viață. Dacă lăsăm deoparte poveștile care se rulează continuu în minte despre ”asta este bine, asta este rău, asta este cum trebuie, asta este în alt fel etc” și observăm ce vine, așa cum vine, filtrând mereu totul cu ajutorul singurului criteriu practic: UTILITATEA.

Este util (folositor) pentru mine ce se întâmplă? Mă ajută să-mi antrenez prezența, să devin mai centrat, mai atent, mai focalizat și mai eficient? Îmi este de folos pentru creșterea interioară? Este o lecție practică pe care să o pot integra? Atunci mă acordez cu toată atenția în acel moment unic prin care trec și trăiesc cu corpul și cu energia mea întreaga experiență.

Dacă simt că nu-mi este de folos, pot să refuz și să plec, din orice fel de experiență este, fără să pierd energie cu explicațiile. Așa cum refuz o mâncare ce-mi face rău și o haină care nu-mi vine bine, așa refuz și o experiență care nu-mi este folositoare.

Să trăim astăzi unicitatea momentelor pe care ni le aduce viața, zi de zi, oră de oră, cu fiecare respirație și cu fiecare răsărit de soare. Suntem vii, respirăm, interacționăm și comunicăm. ȘI mai ales, suntem prezenți în viața noastră. Ce cadou al vieții!

Cu iubire, tuturor


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii