Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 231 – 25.10.2022. Astăzi sărbătoresc Eclipsa

ro

25 Oct, 2022 08:14 1085 Marime text



Iată-ne ajunși în ziua de Lună nouă în Balanță, în care ne întâmpină o eclipsă parțială de soare, vizibilă și din țara noastră, începând cu ora 12.28.

Cerul este senin, ziua frumoasă, discul solar va fi acoperit 44%, așa că timp de aproximativ două ore, în jurul prânzului, vom putea să urmărim spectacolul de pe cer. Eclipsa se va termina în jurul ore 14.49, potrivit observatorului astronomic Urseanu din București.

Energia lunii noi în Balanță este una de început, de plantare semințe, de apărut idei noi și interesante. Se pare că nu și astăzi, pentru că Eclipsa parțială de soare (proaspăt intrat în Scorpion, semn profund de introspecție) face energiile mult prea imprevizibile și mișcătoare. Nu este nici o zi bună de început lucruri noi sau planuri de viitor. Sau poate fi exact opus, o zi excelentă pentru ceva absolut nou și surprinzător.

Energia zilei este instabilă, la fel ca energia Scorpionului. Poate fi o zi bună sau o zi nu foarte echilibrată, poate avea părți excelente și părți greu de susținut. Sau poate fi exact cum este ea creată de intenția unei ființe conștiente și prezente.

Imprevizibilitatea și cursul cu energia zilei reprezintă regulile Jocului astăzi.

Astăzi sărbătorim Eclipsa parțială de soare pentru că ne ridică ochii din Pământ, unde stăm mai întreaga zi, către cer și firmament. Ne refocalizăm atenția pe astrul zilei și mersul său regulat de la est la vest. Ne ajută să ne punem întrebări despre lumea în care trăim și modul în care simțurile noastre o percep. Și să punem la îndoială multe dintre explicațiile fotoshopate care ne sunt oferite de ”știința oficială”.

Dacă veți găsi un pic de timp disponibil, vă invit să ieșiți în Natură și să vă bucurați de spectacolul astrelor. Permiteți-i programului vostru să fie mai ușor, mai relaxat și să nu vă încărcați agenda cu prea multe treburi. Lăsați-le pe alte zile, când energiile vor fi mai binevoitoare și ceva mai stabile.

Într-o zi imprevizibilă tot ce poți face este să te bucuri de starea de bine a corpului fizic, să folosești la maxim Natura frumoasă în care te afli și să respiri adânc. Se va minimiza și cantitatea de mâncare introdusă în corp, întrucât riscul de eliminări și respingeri este maxim. Observați ce dorește sau ce are nevoie corpul și dați-i într-o cantitate limitată ceea ce solicită. Auto-controlul va fi un pic mai anevoios astăzi, dar dacă îl exersați cât de bine reușiți, veți naviga cu ușurință printre valurile zilei de astăzi.

Sărbătorim Eclipsa parțială de soare pentru că este un eveniment rar și ne amintește că ocazional, Universul și lumea din jur ne scot din ritmurile obișnuite și ne țin în afara timpului și spațiului. Următoarea eclipsă de soare va fi în aprilie 2023, așa că putem să înțelegem unicitatea zilei de astăzi.

Mă bucur să onorăm prin această postare dansul luminii și al întunericului, în viețile noastre, înțelegând că toate pe lumea asta au rolul și rostul lor.
Să petrecem o altă zi cât mai echilibrată și focalizată pe starea de bine a corpului fizic, amintindu-ne la fiecare pas ”economie de energie”.

Nu ne luptăm cu vânturile cosmice, nu ne împotrivim mișcărilor Forței vieții într-o zi de eclipsă, ne lăsăm în voia curenților lumii și navigăm cu zâmbetul pe buze (și lumină în ochi) prin orice fel de provocări ale zilei.

Să ne fie bine tuturor

Cu iubire.


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 


Citește șiEclipsă parțială de Soare, marți, 25 octombrie, vizibilă și din România. Momentele când începe la Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii