Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 175 – 24.06.2022. Astăzi sărbătoresc Sânzienele

ro

24 Jun, 2022 09:30 1056 Marime text
Bine ne reauzim astăzi, în zi de Sărbătoare a spiritelor Naturii și ale verii.

Zienele de vară, dansatoarele luminii și ale aerului, spiritele feminine ale fertilității și abundenței sunt ieșite la ”treabă” prin livezi și pajiștile înflorite.

Ziua este lungă. De dimineață, de la răsăritul soarelui (după ora 6 dimineața) până către seara târziu, după 9.30, afară este lumină și mult soare.

În fiecare an, această perioadă a anului este însorită, călduroasă și îmbietoare pentru drumeții și stat cât mai mult în aer liber.
Sânzienele ne cheamă să le întâlnim prin păduri, pe coastele dealurilor și munților, lângă ape și livezi. Oriunde în Natură, departe de pătratele de beton ale caselor / blocurilor și cât mai departe de antenele wi-fi (deși majoritatea dealurilor au pe vârfuri relee și antene de transmisiuni).

Am observat că în păduri și în apropierea copacilor groși, semnalul de wi-fi este mult mai slab (sau absent). Asta înseamnă că lemnul arborilor barează transmisiunea undelor electromagnetice tulburătoare ale vieții din corpurile noastre. Copacii sunt aliații noștri pe pământ, în menținerea vieții și a stabilității biologiei.

În această perioadă din an, avem nevoie să facem pauză la tehnologie și să ne îndepărtăm de locurile îmbăiate în radiații din orașele mari și aglomerate.

Dacă nu avem posibilitatea să ne luăm câteva zile libere să plecăm din oraș, este util să găsim un petec de Natură într-un parc, într-o grădină plină de vegetație, oriunde avem câțiva arbori adunați în pâlc. Să facem un picnic în apropierea lor, sau să poposim temporar acolo, pentru a respira adânc și a ne conecta cu pământul.

Astăzi sărbătorim Sânzienele pentru a ne reaminti de libertatea interioară, de fluiditatea Forței vieții, de natură feminină, care străbate întreaga Creație.

O putem celebra prin dans, mișcare, muzică și cântec, prin jocuri și exerciții fizice sau în orice formă care ne menține dinamici și flexibili.

Este minunat să resimțim în noi înșine Forța vieții care umple vara de culoare și arome. Alinierea corpului fizic cu fluxul vieții ajută la regenerarea și echilibrul biologiei.

Când simțim viața din Natură, reactivăm viața din interiorul corpului nostru.

Să avem cu toții o altă zi de lumină și stare de bine, fiind continu recunoscători pentru darul vieții. Respirăm, vorbim, putem să strângem în brațe o altă ființă, putem să zâmbim să cântăm și să ne mișcăm.

Avem ce sărbători.

O zi minunată și frumoasă de Sânziene, surori și frați de lumină de pe pământ!

Cu iubire!


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii