Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 170 – 19.06.2022. Astăzi sărbătoresc fragii

ro

19 Jun, 2022 17:53 1013 Marime text


Ziua lungă de vară permite multe aventuri, de dimineață și până seara.

Dacă acestea se întâmplă pe drumuri de deal și de munte, sau prin pâlcuri de păduri umbroase, avem uneori șansa de a găsi daruri pe care Natura ni le oferă în această perioadă a anului: cireșe amare, cireși sălbatici și fragi.

Am câteva experiențe frumoase cu fragii, în plimbările prin Natură.

Multe dintre experiențele mele de mers în Natură se referă nu doar la aventura exterioară, de descoperire a unor locuri noi, ci și la aventura interioară, de testare a posibilităților corpului. În ultimii ani, am făcut toate plimbările în Natură, indiferent de lungimea lor, fără mâncare și fără apă. Citind-o pe Galina Shatalova https://www.centrulnatura.ro/specialistii-se-trezesc/ și experiențele sale făcute pe atleți, am dorit să testez cele spuse de ea pe propriul meu corp.

Așa încât, am constatat că plimbările la munte de ore întregi sunt energetic diferite când nu ai deloc mâncare în corp, decât atunci când începi să consumi, apă sau mâncare.

În unele ocazii, Natura îmi oferă exact ce are nevoie corpul, când are nevoie corpul.

Da, acidoza interioară se mai exprimă și apar fel și fel de stări interioare, de la râcâieli în stomac, până la stări de slăbiciune sau leșin. Ele NU sunt semne de foame, ci semne ale propriei slăbiciuni a corpului. Dispar dacă introducem mâncare pentru că se oprește detoxifierea și începe procesul de digestie.

În acest fel, majoritatea oamenilor își mențin procesul de detoxifiere corporală închis, pentru că fiecare masă oprește acest proces. Cu cât sunt mesele mai frecvente, cu atât procesul de detox nici măcar nu începe să se producă.

În unele plimbări la munte, am simțit slăbiciune, fie la nivel abdominal, fie în general, sau diferite simptome tip usturimi sau râcâială în stomac.
Dacă eram în oraș, cu siguranță mi-aș fi luat să mănânc ceva.

Dar în Natură, în afară de puțină odihnă și conexiune cu pământul, n-am avut alte ”consolări” pentru propria acidoză.
Întâlnirea cu fragii a fost un cadou oferit de pădure, de câteva ori.

Consumul unei mâini de fragi (că n-am găsit mai mult, odată) a fost suficient să-mi ofere oprirea temporară a acidozei/detoxului, cât și energia necesară corpului să-și continue drumul. Întâlnirile cu fragii au fost cele care m-au învățat câtă putere energetică este în aroma și dulceața micilor bobițe pe care le-am căutat ceva timp sub frunzele lor umbroase.

Așa cum spune și dna Shatalova în cartea sa ”Ne omorâm mâncând lacom”, nu este nevoie de mult să avem energie și să facem performanță, ci este nevoie de puțin și FOARTE calitativ. Fragii de pădure, conectați direct la energia curată a zonelor de munte, culeși și consumați direct (pentru că nu rezistă la transport nici măcar câteva ore) conțin toate vitaminele, enzimele și fotonii luminoși care să mângâie corpul pe interior și să-i ofere materie primă pentru ciclurile energetice celulare.

Fragii au fost de multe ori cadoul pădurii și al Naturii pentru corpul meu obosit și uneori suprasolicitat de toate testele la care l-am supus. Hrană reală și combustibil pentru o zi întreagă: o mână de fragi.

Astăzi sărbătoresc fragii pentru că Natura este atât de îmbietoare și prietenoasă toate aceste zile, cu corpurile și energia noastră.

Mă bucur să fim împreună în aer liber și să facem mișcare, în lumea fragilor și a fructelor de pădure.

Să avem o altă zi frumoasă de vară

Cu iubire, tuturor

Zyanna Orinda


Sursa foto-text: Facebook/ ​Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii